TUZLA

Alić: Nismo razgovarali o raspodjeli resora

Podjela ministarstava prema izbornom rezultatu

Alić: Razgovarali smo o principima. Arhiv

S. Mujić

6.5.2019

Pokret demokratske akcije (PDA) želi biti dio vlasti u Tuzlanskom kantonu u kapacitetu prema izbornom rezultatu, ne samo sa SDP-om BiH nego s bilo kojim političkim subjektom, ukoliko budemo u mogućnosti da formiramo vlast – kazao je za "Avaz" Senad Alić, predsjednik KO PDA Tuzlanskog kantona.

On je potvrdio da je jutros održan sastanak grupe poslanika u Skupštini TK koji namjeravaju dati podršku formiranju programske vlade.

- Razgovarali smo o principima, SDP i Naša stranka trebaju održati sjednice kantonalnih odbora da bi donijeli konačne odluke ide li se u formiranje programske vlade u ovom kapacitetu i s ovim strankama. O raspodjeli pozicija nismo razgovarali, osim što je SDP tražio da stranci koja ima najbolji izborni rezultat pripadne pozicija premijera – kazao je Alić.

On je naglasio da će se razgovori o raspodjeli resora obaviti nakon što se usaglase programski ciljevi i platforma djelovanja u naredne četiri godine.

SDP, Naša stranka, SBB i PDA u Skupštini TK imaju ukupno 21 poslanika. Najviše poslaničkih mandata ima SDP - 10, slijedi PDA sa sedam, dok Naša stranka i SBB imaju po dva poslanika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.