CAZIN

Počinje realizacija projekta grijanja Sportske dvorane i Kulturnog centra

Potpisivanje ugovora u kabinetu gradonačelnika

S. J.

22.3.2018

Grad Cazin partner je projekta "Renew Heat", koji je dobio finansijsku podršku programa Evropske unije "Interreg IPA CBC Hrvatska – BiH - Crna Gora", koji sufinansira projekt sa 85 posto.

Ukupna vrijednost predviđenih radova iznosi 362.656 KM, a nakon okončane procedure izbora izvođača radova, u kabinetu gradonačelnika Cazina potpisani su ugovori. Tom prilikom gradonačelnik Nermin Ogrešević je istaknuo kako se radi o višestruko značajnom projektu.

Mi rješavamo pitanje grijanja u Sportskoj dvorani i peć za grijanje u Kulturnom centru. Ta dugogodišnja potreba, koja je predstavljala problem, bit će riješena u naredna dva mjeseca. Vrijednost projekta je gotovo 400.000 maraka, a mi ćemo uz to vlastitim sredstvima riješiti i toplifikaciju krova na Sportskoj dvorani. Značaj projekta je svakako i u tome da smo dio IPA projekta Evropske unije, s kojim smo prvi u USK, tako da je to jedno vrijedno iskustvo koje će nam sigurno koristiti u pristupu drugim sličnim projektima u budućnosti - kazao je Ogrešević.

U okviru ovog projekta planirano je da se u objektu Sportske dvorane u Cazinu izvedu radovi izgradnje sistema grijanja na pelet, a u objektu Kulturnog centra rekonstrukcija sistema za grijanje, koja podrazumijeva zamjenu kotla na lož ulje sa kotlom na pelet.

- Ovo je sigurno najveći projekt za Sportsku dvoranu, koja će se konačno moći koristiti svih 12 mjeseci u godini. To svakako znači najviše za sportiste i mlade iz Cazina, čiji će treninzi sada biti omogućeni u punom kapacitetu i uz zahvalnost gradonačelniku i timu koji je radio na ovom projektu, uvjereni smo da će nam donijeti nove odlične sportske rezultate u narednom periodu - rekao je Emir Dautović, predsjednik cazinskog Sportskog saveza.

Izvođač radova je preduzeće "Dola d.o.o." iz Cazina, koje će u naredna dva mjeseca završiti sve planirane radove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.