APSURDI Objekt u Sportsko-rekreacionom centru "Željezara" propada

Zenica već tri godine nema zatvoreni bazen

Mladi Zeničanin Amar Borić, jedan od najboljih bh. plivača, već godinama putuje na treninge u Sarajevo jer njegov rodni grad nema zatvoreni bazen

D. PAŠALIĆ
20.02.2019 13:09

Plivač Amar Borić pored zeničkog zatvorenog bazena pokazuje medalje

Mladi Zeničanin Amar Borić, jedan od najboljih bh. plivača, već godinama putuje na treninge u Sarajevo jer njegov rodni grad nema zatvoreni bazen.

Pogubno za društvo

Dodaje da bi sigurno ostvario i puno bolje rezultate da ima uvjete za treniranje u Zenici i da ne gubi vrijeme i energiju na putovanje do Sarajeva.

- Svake godine gubimo po jednu generaciju koja ne nauči plivati i već ih imamo takve tri generacije. To je pogubno za naše društvo, bez obzira koliko neki ovaj problem shvatali nebitnim - kaže Borić.

Zenica ima zatvoreni bazen koji se nalazi u sklopu Sportsko-rekreacionog centra "Željezara", ali on je već tri godine zatvoren.

- Rečeno mi je da je problem na “dugom štapu”. Činjenica, bilo je i obećanja koja nisu ispunjena, a imao bih pravo kritizirati nadležne jer znam da nisu ništa radili po tom pitanju. Žalosno, ali zbog finansijskih interesa zanemaruje se društveni – ističe on.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Ramo Isak, zastupnik A-SDA, pokrenuo je inicijativu da se osiguraju sredstva za njegov nesmetan rad.

Prema riječima Isaka, bazen bi mogao da, uz individualni rekreativni plivački sport, postane i osnova za oživljavanje plivačkog, klupskog, pa i vaterpolo sporta.

 Sportske aktivnosti  

- Tako bi plivački bazeni tokom cijele godine bili u funkciji za bavljenje plivačkim rekreativnim i sportskim aktivnostima svih naših građana - poručio je Isak.

 Bez odgovora  

Šta se radi na rješavanju ovog problema pitali smo nadležne u Gradskoj upravi Zenica budući da je prošle godine gradonačelnik Fuad Kasumović najavljivao da će Grad finansijski podržati ponovno otvaranje Sportsko-rekreacionog centra "Željezara". Do zaključenja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Komentari

NA VRH