IZNIO ŠOKANTNE TVRDNJE

Fuad Kasumović: Pripremaju likvidaciju na mene

Dvojica policajaca obilaze moju kuću, raspituju se kod komšija kad ja dolazim, gdje sam, šta sam, kazao je, između ostalog, gradonačelnik Zenice

Fuad Kasumović. Avaz

E. Ma.

26.5.2022

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice obratio se danas vijećnicima na sjednici Gradskog vijeća Zenice iznijevši šokantne tvrdnje. Kako je rekao, pripremaju mu likvidaciju.

- Dvojica policajaca obilaze moju kuću, raspituju se kod komšija kad ja dolazim, gdje sam, šta sam. Imam nove informacije, isti ti kriminalci pripremaju moju likvidaciju. Znate da sam ja hrabar, ne bojim se. Obratio sam se Tužilaštvu, FMUP-u i policiji ZDK da me izvijeste o toj dvojici policajaca. Jedan je neizgledan, krezav, ja ih ne znam, ali komšije su mi sve prenijele - naveo je Kasumović.

Dodao je da je od Tužilaštva odmah dobio informaciju da oni ne vode nikakvu istragu, FMUP, također, isto.

- A od MUP-a ZDK dobio sam odgovor kako policajci imaju pravo da kontrolišu. Nemaju oni pravo, nisam diler droge niti bilo šta. Ja sam gradonačelnik ovog grada, a ako su oni i njihovi šefovi kriminalni, gradonačelnik nije. Shodno tome, protiv odgovornih, još jednom, obratiti ću se FMUP-u i ostalim nadležnim institucijama kao i međunarodnim institucijama. Na mene se vrši pritisak jer jasno je što je bilo sve ovo, od samog hapšenja pa nadalje. Svu dokumentaciju sam spreman dostaviti, od svih institucija kojima sam se obraćao i odgovore koje sam dobio, pa čak i od kriminalnog MUP-a kojeg drži A-SDA i SDA – poručio je Kasumović.

U nastavku pogledajte njegovo obraćanje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.