LIFESTYLE

Oluja otkrila tajnu skrivanu desetljećima: Šta se nalazi u podmornici najvećeg narkobosa?

Avaz.ba

25.1.2018

Bivši agenti CIA-e tvrde kako su pronašli podmornicu narkobosa Pabla Eskobara (Escobara), a koju je jedan od najpoznatijih krijumčara droge koristio za prijevoz kokaina iz Kolumbije za Porto Riko, nakon čega bi ga dalje krijumčarili po SAD.

Moguće je kako se u podmornici nalazi izgubljeno bogatstvo vrijedno čak 57 milijardi eura, ali to još nije otkriveno jer podmornicu tek treba istražiti. Na taj su zadatak poslani bivši agenti američke tajne službe Dog Lauks (Doug Laux) i Ben Smit (Ben Smith), koji su pozvani nakon što je oluja uzdrmala morsko tlo i otkrila ostatke podmornice koja ondje skriva vjerovatno desetljećima. 

Podmornica se nalazi na još neotkrivenoj lokaciji u blizini kolumbijske obale, a o njoj je snimljen dokumentarac "Finding Escobar's Millions", koji će se prikazivati na Discoveryju.


Discovery je sada objavio kratki video na YouTubeu kao najavu dokumentarca, a u kojem se vidi kako ronioci pregledavaju dno mora u potrazi za Eskobarovim milijardama. 

Vjeruje se kako je Eskobar zarađivao čak 356 miliona eura sedmično preprodajom droge na području SAD te da je na području Kolumbije skrivao ogromno bogatstvo. Podmornicama je u SAD prevozio i po dvije tone kokaina. Ubijen je 2. decembra 1993. godine, nakon što je pokušao pobjeći policiji tokom hapšenja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.