OSTAVILA MILIJARDERA

Princeza uzela djecu, 35 miliona eura i pobjegla od šeika Dubaija

Podnijela zahtjev za azil u Njemačkoj

Pobjegla s djecom i parama. Agencije

Avaz.ba / Telegraf

29.6.2019

Supruga vladara Dubaija, šeika Muhameda bin Rašida el Maktuma, napustila je Ujedinjene Arapske Emirate i sa sobom povela djecu i 35 miliona eura.

Princeza Haja bint Husein (45) navodno je otišla u London nakon što je ostavila milijardera, prenose strani mediji.

Šeik Muhamed (69) svoj bijes iskazao je u postu na Instagramu, u kojem je svoju ženu optužio za izdaju.

Princeza je navodno sa sobom ponijela skoro 35 miliona eura, kćerku Al Jalilu (11) i sina Zajeda (7).

Prema pisanju medija, princeza, koja je pohađala školu u Velikoj Britaniji i diplomirala na Oksfordu, podnijela je zahtjev za azil u Njemačkoj.

Princeza Haja je navodno rekla prijateljima da nije vjerovala britanskim vlastima da je neće vratiti, zbog čega je izabrala Njemačku.

Njoj je navodno pomogao njemački diplomata.

Princeza Latifa, jedna od šeik Muhamedovih kćerki, pokušala je da pobjegne iz UAE prošle godine. Ona je uhvaćena na indijskoj obali.

Aktivisti za ljudska prava su ranije tvrdili da su je držali protiv njene volje u Dubaiju, ali UAE je kasnije objavila fotografije princeze kako bi opovrgnula  optužbe.

- Kad god neko podnese zahtjev za politički azil, očigledno, to je zato što je njegov život u opasnosti i zato što je pretrpio teška zlostavljanja i kršenja  ljudskih prava - rekao je Rada Stirling, izvršni direktor "Zatvorenih u Dubaiju".

On je dodao kako je poznato da je princeza Latifa pobjegla iz UAE tražeći azil i navodila neopravdano zlostavljanje od strane njenog oca.

- Sada izgleda da je princeza Haja, supruga šeika Muhameda, takođe pobjegla iz zemlje i potražila utočište u Njemačkoj - zaključio je Stirling.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.