INOVACIJA

Jedinstveno i luksuzno skrovište na nebu

Avion je dobio novu spavaću sobu sa privatnim kupatilom, koja dolazi kao ultimativna pogodnost privatnog aviona

Košta 75 miliona dolara. Agencije

Avaz.ba

30.4.2020

"Gulfstream" lansira svoj novi privatni avion G700, koji nudi znatno više prostora u kabini… Iako na papiru tih dodatnih deset stopa prostora u odnosu na prethodnika G650 djeluje kao prava sitnica, u stvarnosti stvari su sasvim drugačije. Avion je dobio novu spavaću sobu sa privatnim kupatilom,  koja dolazi kao ultimativna pogodnost privatnog aviona. 


Veličanstvena kabina

U ovom modelu, koji se smatra najvećim privatnim avionom na svijetu, spavaća soba kreirana je kao skrovište, koje nudi veličanstveni krevet koji se aktivira pritiskom na jedno dugme, koje, također, automatski kontrolira osvjetljenje i zasjenu prozora. U nježno osvjetljenoj spavaćoj sobi putnici ovog aviona mogu uživati u podjednako nježnoj muzici, zbog čega će ih ambijent više podsjetiti na apartman luksuznog hotela nego na privatni avion.

Veličanstvena kabina u sebi krije male, pametne detalje, kao i posvećenost biogorivu, koje koriste Rolls-Royce Pearl 700 motori nove generacije. Senzibilitet enterijera ovog aviona vidljiv je na sve strane, s veličanstvenim oblinama koje su prijatne za oko, kao i infuzijom prirodne svjetlosti koja nudi nešto sasvim novo i posebno.


U zoni za zabavu nalazi se ekran od 43 inča. Agencije

Avion je podijeljen u pet zona, koje su odjevene u kesten, s detaljima od crnog abonosa, dok ovalni prozori daju priliku za uživanje u veličanstvenom pogledu i propuštaju sasvim dovoljno prirodne svjetlosti. U prednjem dijelu aviona nalazi se kuhinja obučena u Kazablanka mermer, a akcentirana je crno obojenim ormarićima i ložom koja je obložena kožom, zbog koje izgleda zaista elegantno.

Dugački kuhinjski otok, u kombinaciji sa sudoperom od nehrđajućeg čelika, osigurava izvanredan radni prostor, zajedno s izobiljem skladišnih jedinica, konvencionalnom rernom i mikrovalnom pećnicom. Ovo, također, može vrlo lako biti i prvi privatni avion u koji vlasnici mogu dovesti svoje privatne kuhare, koji će im na licu mjesta pripremiti omiljena jela.


Tehnološki detalji

Zona sa šest sjedišta s lakoćom se transformira u trpezarijski prostor, dok G700 ima još nekoliko kečeva u rukavu. U intarziji drveta koje stvara trpezarijski sto, nalazi se automatski punjač za mobilni telefon, dok se brojni slični tehnološki detalji nalaze i u ostatku enterijera

Zvučnici su odsutni iz ovog dizajna, dok je surround sound projektiran transduktorima, koji su skriveni iza zidnih panela.

Sa cijenom od 75 miliona dolara, ovaj avion ponudit će vam sve što ste ikada poželjeli, ali i mnogo više od toga, postajući pri tome vaše jedinstveno skrovište na nebu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.