PLAVA KRV

Tajno vjenčanje u kraljevskoj porodici: Princeza se udala za razvedenog Italijana u vjenčanici kraljice Elizabete

Princeza Beatris od Jorka nije se odlučila za vjenčanicu slavnih dizajenra, već ju je pronašla u ormaru svoje bake, britanske kraljice Elizabete II

Vjenčanje je prvobitno bilo zakazano 29. maja u Londonu, ali je odloženo zbog koronavirusa. Agencije

A. Č. / Avaz.ba

20.7.2020

Princeza Beatris, unuka britanske kraljice Elizabete II i kćerka princa Endrua vjenčala se za italijanskog preduzetnika Edoarda Mapelija Mocija na privatnoj ceremoniji u Vindzoru, saopćila je Bakingemska palata.

Vjenčanje je prvobitno bilo zakazano 29. maja u Londonu, ali je odloženo zbog koronavirusa.

Ceremonija je održana u prisustvu kraljice i njenog supruga, princa Filipa i uže porodice princeze i to uz mjere protiv epidemije koronavirusa, navodi se u saopćenju. 

Kraljevska porodica uspjela je da sakrije vjenčanje od medija, a sada su sa svima podijelili slike sa same ceremonije. Princeza Beatris od Jorka nije se odlučila za vjenčanicu slavnih dizajenra, već ju je pronašla u ormaru svoje bake, britanske kraljice Elizabete II. Riječ je o vintejdž modelu bijele haljine s potpisom dizajnera Normana Hartnela.

Beatris je kćerka Endrua, drugog sina kraljice Elizabete II i Sare Ferguson. Njen suprug je bogati preduzetnik i obožavalac kriketa, a iza sebe već ima ima jedan brak i sina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.