PLAVA KRV

Udaje se najdraža unuka kraljice Elizabete II

Ceremonija će biti održana 29. maja

Moci i princeza Beatris: Vjenčanje dva puta odgođeno zbog porodičnog skandala. Agencije

Piše: L. KARAHMET-PUJAGIĆ /Avaz.ba

23.2.2020

Vjenčanje princeze Beatris (Beatrice) i Eduarda Mapelija Mocija (Mapelli Mozzi) već dva puta je odgađano. Ali, sada je konačno poznato kada će unuka kraljice Elizabete (Elizabeth) izgovoriti sudbonosno „da“. Tako da će sljedeće kraljevsko vjenčanje biti održano 29. maja 2020. godine.

Mladenci mogu započeti s planiranjem vjenčanja, koje će se održati u kraljevskoj kapelici St. James’s Palace, a privatni prijem će biti u prekrasnim vrtovima Bakingemske palače, stoji u službenom saopćenju dvora.

Mladenci mogu započeti s planiranjem vjenčanja. Agencije

100 hiljada funti

Na istoj lokaciji 2011. godine vjenčali su se princ Vilijam (William) i Kejt Midlton (Kate Middleton). Italijanski biznismen Moci zaprosio je Beatris u septembru prošle godine tokom njihovog boravka u Italiji, a vrijednost prekrasnog dijamanta koji joj je darovao procjenjuje se na 100 hiljada britanskih funti.

Budući da se radi o proljetnom vjenčanju, upitno je hoće li princeza Beatris slijediti trendove i odabrati neku od vjenčanica iz proljetne kolekcije dizajnera.

Datum vjenčanja mlađe kćerke princa Endrua (Andrew), osumnjičenog u skandalu o seksualnom napastovanju maloljetnica, dva puta je odgađan. Nekoliko sedmica se u palači razmatrala odluka o vjenčanju unuke kraljice Elizabete. Zbog spomenutog skandala pomaknuli svoj datum vjenčanja i to ih je veoma uznemirilo.

U saopćenju iz palače stoji da će princ Endru odvesti svoju kćerku do oltara i predati je budućem suprugu.

Kraljica Elizabeta blagoslovila je i odobrila ceremoniju. Agencije

Ljubomorna Megan

- Njeno visočanstvo, kraljica Elizabeta blagoslovila je i odobrila ceremoniju - napisali su u izjavi.

Britanska javnost jedva je dočekala ove vijesti te su odmah počeli komentirati da će konačno u žiži javnosti biti neko drugi osim Megan Markl (Meghan Markle) te da će ovo vjenčanje sigurno biti veoma spektakularno, zbog čega će Megan biti ljubomorna. S druge strane, ima i onih koji kažu da bi trebalo „sirotu” Megan Markl makar u ovom slučaju ostaviti na miru.

Budući mladoženja, iako nije na glasu kao veliki zavodnik, Edo, kako ga odmilja zovu, ima intrigantnu prošlost, koja nije bajkovit preduvjet za ulazak u kraljevsku porodicu. Prije četiri godine zaručio se Amerikankom kineskog porijekla Darom Huang, s kojom su ga vezali i poslovni interesi. Dara je, naime, arhitektica, ima vlastitu firmu te brojne renomirane klijente. Dvije godine nakon zaruka Dara i Edo postali su roditelji malenog Kristofera (Christopher).

Naizgled idilična ljubavna priča i mlada porodica raspala se svega nekoliko mjeseci prije nego što se Mapeli počeo zabavljati s britanskom princezom.

Koliko se sve brzo odvilo, dokazuje i činjenica da ostavljena Dara nije objavila ni vlastitim roditeljima da se razvela od nevjenčanog supruga i oca svog djeteta. Iako mu je otac Italijan, Eduardo s britanskim državljanstvom nema pravo na grofovsku titulu. 

Moci: Nije na glasu kao veliki zavodnik. Agencije

I oni su odabrali isti datum

Još neki poznati parovi isti su datum odabrali za svoje vjenčanje.

Supermodel devedesetih Sindi Kraford (Cindy Crawford) i njen suprug Rendi Gerber (Rande) vjenčali su se 29. maja 1998. godine. Engleska glumica Tamzin Outvajt (Outhwaite) i njen bivši suprug Tom Elis (Ellis) sudbonosno „da“ izrekli su 2006. godine, a glumac Tofer Grejs (Topher Grace) i njegova odabranica Ešli Hinšou (Ashley Hinshaw) 2016. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.