HANAH ČAN

TikTokerka tvrdi da je postala milionerka prije 30. godine, otkrila i kako

Jezik kojim govorite o sebi je ili vitamin ili otrov, kaže Čan

TikTokerka Hanah Čan. INSTAGRAM

A. O.

28.12.2022

TikTokerka Hanah Čan (Hannah Chan) tvrdi da je postala milionerka prije svoje 30. godine, a zatim je pratiteljima na TikToku podijelila savjete kako da oni zarade bogatstvo. 

Objavila je video pod nazivom "Sedam pravila koja će vas učiniti milionerom u dvadesetima", koji je skupio 780.000 pregleda.

Ispričala je da je dala otkaz kada je imala 23 godine, a prvi milion zaradila je dvije do tri godine kasnije zahvaljujući trikovima koje je naučila od svog mentora. Prva lekcija odnosi se na izražavanje. 

- Jezik kojim govorite o sebi je ili vitamin ili otrov - kaže Čan.

Objašnjava da podsvijest osobe ne može napraviti razliku između zamišljenog i stvarnog kada govorite negativno o sebi te savjetuje da "nikada ne govorite o sebi ništa što nije osnažujuće".


@realhannahchan Replying to @SANDY ROD ♬ original sound - Hannah Chan

Zatim napominje da je važno promijeniti svoj "način razmišljanja o novcu". 

- Morate istinski vjerovati da ste vrijedni zarađivati više novca prije nego što to postane stvarnost - rekla je. 

Još jedno pravilo po kojem živi jest "naoružavanje svoje okoline". 

- Napravite male promjene u svom životnom prostoru koje će vam pomoći da normalizirate sljedeću razinu uspjeha - kaže Čan, odnosno tvrdi da čovjek može "rasti samo onoliko koliko mu okolina dopušta". 

Navodi da to uključuje male promjene u svakodnevnom okruženju, poput čistog životnog prostora bez nereda ili kupnje boljih namirnica s vremena na vrijeme.


Sljedeće njeno pravilo glasi: "Budi, uradi, imaj.

- Da biste imali nešto, poput miliona dolara, prvo morate postati tip osobe koji zarađuje milion dolara. Samo se zapitajte: Kako se ta verzija mene s milion dolara ponaša i šta radi - rekla je.

Još jedno njeno pravilo je da se pri kupnji treba zapitati je li nešto trošak ili investicija. Jedan od primjera je sljedeći, torbica od 2.000 dolara (oko 4.000 KM) je trošak, dok su 2.000 dolara (oko 4.000 KM) za unaprIJjeđenje vještina ulaganje.

Tvrdi da svako ko radi s klijentima treba svoje usluge naplaćivati na temelju rezultata, a ne po satu. 


@realhannahchan Replying to @Lauren And Diesel ♬ original sound - Hannah Chan

- Čak i ako je vaša satnica jako visoka, još uvijek imate samo 24 sata dnevno, što znači da će vaš prihod uvijek biti ograničen - objašnjava ona.

Njeno posljednje pravilo je "normalizirajte gubitak prijatelja". 

- Kako se podižete na viši nivo, ljudima oko vas je puno lakše pokušati vas vratiti unatrag umjesto da ih nadahnjujete da sami rade više - rekla je. 

Kaže da je svaka uspješna osoba koju poznaje izgubila prijatelje, ali da to nužno nije loša stvar. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.