NEODOLJIVO

Pogledajte kako se ljubimci zabavljaju na Svjetskom prvenstvu u surfanju pasa

Događaj pomaže lokalnim dobrotvornim organizacijama prikupiti novac sponzoriranjem takmičenja ili tima

Psi na takmičenju u surfanju. Daily Mail

D. R.

27.8.2023

Svjetsko prvenstvo u surfanju pasa održalo se 5. avgusta na plaži "Linda Mar" u Kaliforniji. 

Na događaju je bilo mnogo hrabrih i koordiniranih pasa koji su pokazali svoje vještine, na veliku radost posmatrača, a nedavni video jednog korisnika TikToka otkrio je koliko su psi uživali u takmičenju.

Unatoč nemirnim uslovima na vodi, psi nisu razočarali i izvodili su svoje najbolje trikove surfajući u odijelima i naočalama. 

Na Svjetskom prvenstvu bilo je nekoliko kategorija takmičenja, kao i oznaka "Top Dog".

@petplaysf Surfs up, pups! 🏄🌊🐶 #dogsoftiktok #dogs #surfing #dogsurfing #california ♬ original sound - Ian Asher

Fejt (Faith), ženka pit bulla, pobijedila je u solo surfanju u kategoriji velikih pasa, Šeri (Cherie), francuski buldog, odnijela je kući pobjedu u kategoriji srednjih pasa, dok su dva psa, terijer po imenu Karson (Carson) i Kavaljer King Čarls (Cavalier King Charles) španijel po imenu Delilah, podijelili prvo mjestu u kategoriji malih pasa. Karsonu je također dodijeljena nagrada "Top Dog".

Događaj pomaže lokalnim dobrotvornim organizacijama prikupiti novac sponzoriranjem takmičenja ili tima, a dio prihoda ide neprofitnim organizacijama za pse, zaštitu okoliša i surfanje. 

Vlasnici pasa i gledatelji uživali su u danu prepunom aktivnosti inspiriranih psima, uključujući udomljavanje kućnih ljubimaca, sajam dobrobiti za kućne ljubimce i besplatnu modnu reviju za kućne ljubimce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.