TRENDOVI

Vječni klasik - životinjski uzorak

Uklapa se uz crno i bijelo, ali i traper i kožu

Upečatljivi motivi. Agencije

Piše: M.S.S. / Avaz.ba

12.1.2020

Životinjske uzorke volite ili ne, ali su postali vječni klasik. To je jedan od najatraktivnijih modnih trendova, ali i predstavlja izazov u kombiniranju čitavog outfita. Odjeća, kao i modni dodaci, sa životinjskim printom tokom proteklih decenija su se pokazali kao vrlo ekonomični. Nikada nisu izašli iz mode, tako da se investicija u njih isplati. Kada su novinari jedne prilike upitali najstariju modnu ikonu na svijetu Ajris Afel (Iris Apfel) koji trend je uvek iznenadi svojom konstantom i popularnošću, ona je odgovorila, životinjski uzorak. Naravno, ne od pravih životinja!

Razbija monotoniju

Leopard uzorak se ove godine nalazi na svim odjevnim komadima – haljinama, hlačama, kaputima i zimskim jaknama. Međutim, najpopularniji je na modnim dodacima koji će razbiti monotoniju i zaokružiti cjelokupni stajling, bilo da se radi o malim torbicama i salonkama koje ćete nositi u večernji izlazak ili većim torbama i gležnjačama za svakodnevno nošenje.

Čak i za one koji vole minimalistički stil, nije isključeno da mogu svoj izgled upotpuniti sa jednim komadom sa leopard uzorkom. Ovi komadi odjeće će se uklopiti uz klasičnu crnu i bijelu boju, a mogu se nositi i uz traper i kožu.

Razbija monotoniju. Agencije

Upečatljivi motivi

Ljubitelji klasične crno-bijele varijante uživat će u haljinama, lepršavim bluzama i tople puloverima sa zebra uzorkom, a svaka kombinacija sa njima izgleda zanimljivo.

Upečatljivi nepravilni linijski motivi čine ove odjevne predmete pravim upečatljivim komadima. Te činjenice su svjesne i brojne svjetske dizajnerske kuće kao što su Moncler, Saint Laurent, Phillip Plein, Proenza Schouler, Roberto Cavalli i mnogi drugi koji su ovaj print ponovno uvrstili u svoje najnovije kolekcije.

Za neke čitav outfit u prugama je previše, pa im se savjetuje da se odluče za modne dodatke poput torbica, kaiševa ili marama koji će podići i najjednostavniji stajling.

Manje torbe su odličan detalj za večernji izlazak, dok praktične ruksake možete nositi u ležernijim prigodama ili na putovanja.

Uzorak koji drži visoko mjesto

Ana Vintur (Anna Wintour) u magazinu „Vogue“ čija je dugogodišnja urednica preporučuje životinjski uzorak te kaže kako su poželjni i u narednoj toploj sezoni.

Za proljeće i ljeto 2020. godine, dizajneri će birati jednobojne tkanine i vrlo jednostavne krojeve, među kojima će samo karo i animal print držati visoko mjesto.

Bitno je napomenuti da kod ovih odjevnih komada važi pravilo „manje je više“. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.