IZBOR

Otkrijte pravu nijansu ruža za sebe

Cijelu površinu usana treba ispuniti olovkom pa onda nanijeti ruž

A. F.

Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse i boje korala

Foto: pinterest


Boja usana je jedinstvena, zbog čega određena nijansa ruževa na svakom izgleda drugačije. Usnama najbolje pristaju ruževi koji su nijansu do dvije tamniji od njihove prirodne boje.

Savršenu boju ruža diktira boja usana, a ne tena!

Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse i boje korala, crvenkastim usnama pristaju ružičasti i narandžasti tonovi, dok tamnim usnama najbolje stoje narandžasto-crvene nijanse. Od neutralnijih nijansi koje samo ističu prirodnu ljepotu blijedim usnama najbolje stoje nježnoružičaste nijanse i nude tonovi, srednje tamnim usnama pristaju smeđi tonovi i boje mesa, a tamnim boje čokolade.

  • Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse

    Blijedim usnama najbolje stoje tamnocrvene nijanse

    Foto: Shutterstock


U trendu su ruževi u boji crnog vina i u boji breskve te tamnosmeđe nijanse, ljubičasti tonovi i vječita crvena boja. Boja breskve idealna je za svakodnevne prilike jer ne dolazi toliko do izražaja, dok su crvene, tamnosmeđe i ljubičaste nijanse bolje za večernje izlaske ili pak svečanija izdanja.

Ruževi ne praštaju greške pa se prije nanošenja preporučuje napraviti piling usana. On će ukloniti mrtve ćelije kože, a krema će ih hidratizovati.

Olovka za usne definisaće rubove i spriječiti curenje ruža. Ona treba biti nijansu tamnija od usana jer će inače djelovati neprirodno.

  • Savršenu boju ruža diktira boja usana

    Savršenu boju ruža diktira boja usana

    Foto: pinterest


Cijelu površinu usana treba ispuniti olovkom pa onda nanijeti ruž. To će stvoriti podlogu, pa ako i ruž počne blijediti, to se neće ni primijetiti.

Želite li da ruž traje duže, nanesite prvo jedan sloj i potom na usne stavi maramicu koja će upiti ostatak. Nakon toga nanesite drugi sloj ruža.

Kod izbora ruža treba pripaziti na teksturu. Najzahvalniji su kremasti, dok usne najviše isušuju mat ruževi.

Više o:

Ruž Usne
NA VRH

Podijeli članak na