SAVJETI

Niste zadovoljni dijetom, napravite neke promjene

Ako želite izgubiti puno kilograma izbjegavajte dodane šećere u obrocima i napicima

Visok udio proteina zaustavlja pretilost. TimesNowNews

Z. K.

23.2.2023

Mali koraci su uvijek dio velikih rezultata, pa kad je i dijeta u pitanju. Ako vas ne zadovoljava napredak dijete, vrijeme je da napravite neke promjene koje proces mogu ubrzati. Nutricionistica Melisa Mitri (Melissa) otkriva koje su to male stvari koje moramo pratiti kako bi izgubili puno kilograma. 

Topljenje masti

Povećajte unos proteina - Puno je studija pokazalo da su proteini povezani s gubitkom kilograma, a jedno objavljeno u magazinu The American Journal of Clinical Nutrition ističe kako je visok udio proteina u prehrani pravi put ka zaustavljanju pretilosti, a oni će potaknuti topljenje masti. 

Smanjite unos alkohola - Vaše omiljeno vino ili koktel kojeg volite sami pripremati navečer i nisu najbolji prijatelji vaše dijete. Ako to već do sad niste čuli, ispijanjem alkoholnih napitaka samo unosite u organizam prazne kalorije. Pokušajte alkohol uopće ne konzumirati ako ste na dijeti.

Tjelesna aktivnost

Bez dodanog šećera - Ako želite izgubiti puno kilograma, još je jedna važna stvar, a to je izbjegavanje dodanih šećera u obrocima i napicima. Sokovi od voća, gazirani i energetski napici, kafe, slatkiši, jogurti s voćem i puno drugih namirnica mogu biti bogate dodanim šećerom i trebali biste ih izbjegavati.

Prije obroka čaša vode - Prema pisanju stručnjaka sa univerziteta „Johns Hopkins“, dovoljna količina vode može ubrzati vaš metabolizam i djelovati tako da će suzbiti glad. Ako ste tjelesno aktivni, puno ćete biti produktivniji. Sve su to ključni faktori koji mogu pomoći puno vašem nastojanju da izgubite višak kilograma.

Zapisujte šta jedete

Ako dobro pratite što radite i koliko ulažete u dijetu, bit će vam puno lakše da spriječite neke postupke koji bi vam mogli otežati posao.

Naprimjer, ako jedete navečer namirnice koje nisu dobre za dijetu ili previše pojedete za ručak, ako to zapisujete bit će vam jasnije gdje griješite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.