SAVJETI

Ne pretjerujte s pilingom

Promjenom temperature dovodite kožu u stanje šoka, što je loše za nju

Pravilno pranje i održavanje lica. Biologique Rechercheuk

Z. K.

27.2.2023

Čini se da nema ništa komplicirano u čišćenju lica? Varate se... Ustvari, u ovoj lekciji postoje suptilnosti koje je korisno zapamtiti.

Salvete 

Ovo je najlakši način za uklanjanje prljavštine i šminke, ali po koju cijenu? Hemikalije u sastavu pomažu da se nosi sa zadatkom, ali ponekad iritiraju kožu, posebno delikatna područja oko očiju.

Proizvodi za masnu kožu

 Sigurno ste više puta pročitali da je za masnu kožu korisno koristiti proizvode koji će sigurno ukloniti sve nepotrebno. Ali samo pogoršavate situaciju! Koža počinje da proizvodi više ulja. Bolje je uzeti nježniji proizvod koji ne isušuje pore previše.

Samo pranje 

Da, voda ispire mnogo, ali ne sve. Osim šminke, na lice stavljate kremu za sunčanje, serum i druge proizvode, a ako ostanu u porama, može doći do upala.

Promjena temperature vode 

Oslobodite se vjere u mitove! Topla voda ne otvara pore, a hladna ih ne zatvara. Promjenom temperature dovodite kožu u stanje šoka, što je loše za nju.

Piling 

Prijatan osjećaj baršunaste kože je teško zaboraviti, a vremenom možete početi da zloupotrebljavate piling. Prestani! Nanesite ga jednom sedmično, a onda njime pore neće biti začepljene.

Cijena 

Proizvodi za pranje ne bi trebalo da koštaju kao krilo aviona, jer imaju jednu i sasvim jednostavnu namjenu. Sljedeći put izaberite ga ne po cijeni, već po vrijednosti za novac.

Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.