INVESTICIJA ILI LUDOST

Prodala je kuću da bi imala para za operacije: Sad živi u kombiju i divi se svom izgledu

Na kraju se sve svelo na produženi lifting lica, podizanje vrata, podizanje usana i transfer masti s butina

Plastična hirurgija Samopouzdanje - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
M. Z.

1.8.2023

U svijetu društvenih mreža, filtera, zategnutih lica, ženama je vrlo teško imati samopouzdanje ako ne izgledaju prema današnjim ''normama'' ljepote. Zbog toga je pomama širom svijeta, i to već odavno, podvrgavanje plastičnoj hirurgiji.

Imanje u Arizoni

Jedna 50-godišnjakinja otkrila je da je prodala svoju kuću sa tri spavaće sobe i imanje u Arizoni kako bi mogla da priušti hirurške intervencije vrijedne 14.000 dolara, navodi "South West News Service", a prenosi "NY Post".

Keli Bizli, blogerka koja živi u Kaliforniji, sada živi u kombiju otkako je prodala svoju kuću, ali ima novo lice kojim se ponosi i želi da anulira predrasude u vezi s plastičnom hirurgijom.

- Oko 48. lice je počelo brzo da mi "pada". Promjene su bile zapanjujuće - otkrila je Keli.

Tvrdila je da fileri, koje je stavljala posljednjih 15 godina, neće napraviti razliku, pa je prodala sve što je imala kako bi otišla korak dalje.

- Rezultati su iznad onoga što sam očekivala. Nisam očekivala da ću izgledati mlađe. Volim svoj izgled i izgledam najbolje što mogu - dodala je Bizli.

Operacije su je podmladile za skoro 20 godina

Ova 50-godišnjakinja je objasnila da, kada je došla do zaključka da želi da uradi proceduru, lokalni plastični hirurzi su procijenili da će operacije koštati od 50.000 do 60.000 dolara.

Zatim je na društvenoj mreži TikTok vidjela ženu koja je obavila proceduru u Tihuani u Meksiku za samo 14.000 dolara i dobila odlične rezultate, tako da se Bizli pridružila Facebook grupi, odnosno organizaciji koja pomaže drugima da organiziraju svoje plastične operacije u Meksiku.

Počela je da razmatra iskustva drugih žena i odlučila je da se prijavi za termin. Bizli je obaviještena o slobodnom terminu prošlog januara, ali se nije osjećala spremnom.

Otišla u Meksiko

- Mjesec kasnije imali su još jedan termin. Rekla sam sebi - hajde da uradim ovo. Bilo je to 14. februara - sretan mi Dan zaljubljenih.

Bizli je otputovala u Tihuanu 13. februara, samo dan prije nego što je otišla pod nož, i pretrpjela četiri sata dugu operaciju, koja je uključivala uzimanje masti s njenih butina i stavljanje u usne i lice.

@thervchickadee Here’s my version 2.0. Living my best life out here!! If you want it, GO for it. NO SHAME! 😘💕 #facelift #necklift #blepharoplasty #liplift ♬ Makeba - Jain

Na kraju se sve svelo na produženi lifting lica, podizanje vrata, podizanje usana i transfer masti s butina.

Provela je šest dana oporavljajući se u hotelu u Tihuani, a zatim se vratila u SAD.

- Probudila sam se s glavom umotanom u džinovski zavoj. Odmah sam počela da se slikam.

Ona je tvrdila da nije osjećala nikakav bol, već́ da je osjetila samo nelagodnost. Za sada voli svoj novi izgled, iako je priznala da je potrebno neko vrijeme da se navikne na promjene.

- Poslije otprilike sedmicu doživjela sam manje lijep trenutak. Vašem mozgu je teško da se prilagodi vašem novom licu.

Ali sada vjeruje da je procedura "izbrisala" 20 godina s njenog lica. Čak je rekla da joj se više sviđa njen izgled sada nego kada je imala 30 godina i da se ponovo zabavlja šminkajući se.

Bizli želi da podijeli svoje iskustvo u nadi da će zaustaviti predrasude u vezi s plastičnom hirurgijom, piše Telegraf.rs.

Sretna i zadovoljna

- Ako radimo ovo previše, sujetne smo ili nesigurne. Ako ništa ne radiš, ne šminkaš se ili ne friziraš, kažu "zapustila si se". Radit ću ono šta želim. Zašto ne živite najnevjerovatniji život? Dio toga za mene je plastična operacija - zaključuje ova žena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.