BLISTAVO LICE

Svježi izgled: Evo koja šminka je u trendu ovo ljeto

Nemojte pretjerivati s bojama, jer je minimalizam u trendu, pa ciljajte na prirodnost

Jako je važno prvo se posvetiti koži. Make beauty

Dž. R.

10.6.2024

Trend ovog ljeta po pitanju šminke je svježe lice i suptilni svjetlucavi make-up. Jako je važno da se pobrinete prvo za svoju kožu, jer kada je ona fino hidratizirana, šminka će ljepše izgledati na licu.

Izbjegavati štetna zračenja

Odmorna, svježa i sjajna koža, osunčani obrazi i manjak podočnjaka koje vidimo u ogledalu tokom godišnjeg odmora odraz su za kojim žudimo cijele godine. 

Ove sezone upravo je taj izgled u trendu, iako ga je tokom užurbane radne sedmice prirodno teško postići. Uz to, roze obraze od sunca trebamo izbjegavati u širokom luku zbog štetnog UV zračenja, no vrlo ih je lako postići s nekoliko poteza kistom.

Kožu pripremite kremom i zaštitnim faktorom koji dobro reagira ispod šminke. Pobrinite se da vam je koža hidratizirana kako šminka ne bi ulazila u pore ili se perutala na licu. Na dobru podlogu zatim dodajte bronzer, rumenilo i suptilnu sjenu.

Idealna nijansa

Ovisno o obliku lica, rumenilo možete nanijeti iznad jagodica i na nos. Odaberite idealnu nijansu za svoj ten, ali tako da ciljate na svjež izgled, što možete postići svijetlim roze nijansama. Želite li izgledati osunčano, nanesite lagani bronzer iznad rumenila te ga četkicom razvucite do ruba kose kako bi se boja stopila s vašim tenom. 

Sjajni izgled kože popularan kao "dewy skin" možete postići navedenim proizvodima u tekućem stanju ili u stiku. Ako ipak imate lice koje se brzo "zasjaji'' i odgovaraju vam suhi proizvodi, onda sjaj možete postići svjetlucavim highlighterom.

Jarke boje

Istim proizvodom lako je postići i trend "biserne kože", bisernih nijansi, koje nanesite na vrh jagodica, nosa ili u vrlo maloj količini preko cijeloga lica. 

Nemojte pretjerivati s bojama , jer minimalizam je u trendu, pa ciljajte na prirodnost. Uz svježe lice, hit su i sjajila za usne smeđih i roze nijansi, kao i kombinacija olovke za usne i prozirnog sjajila. 

Uz ovakav nenametljiv make-up odlično se slažu i jarke usne, poput crvenih ili odvažnih bordo. Na kapke nanesite blagi sloj metalik sjenila u boji ili neutralnih, ovisno kakav "look" želite postići. 

Prirodne uvijene trepavice s maskarom uvijek su poželjne, a prevelike umjetne ostavili smo u nekim prošlim trendovima pa ih izbjegavajte. Uredne i začešljane obrve su najpoželjnije, a po potrebi ih blago popunite, izbjegavajući oštre rubove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.