LJUBAV

Ponekad je potrebno uložiti trud: Može li se strast ponovo rasplamsati

Postoje neke stvari koje nenamjerno radimo, a koje negativno utječu na želju između vas i vašeg partnera

Ilustracija

CDM

24.10.2018

Lako je imati strast na početku novog odnosa. Čak i ako niste taj par koji konstantno razmjenjuje nježnosti, obično je teško održati strast. To se mijenja, i to vrlo brzo.

Važno je uočiti stvari koje mogu da ubiju strast u odnosima, tako da se možete suočiti s njima kada iskra počne da blijedi. Naravno, to nije slučaj za sve parove, ali svakako to se dešava. Realnost je u tome što morate da radite na održavanju plamena. Ulaganje vremena i energije je ključ opstanka svakog odnosa. 

Ako vam romantični sastanci sada izgledaju tako što gledate film i jedete na kauču, nemojte očekivati da stvari ostanu romantične u spavaćoj sobi. Možda nije zabavno raditi u stvaranju strastvenog odnosa, ali to je neophodno.

Postoje neke stvari koje nenamjerno radimo, a koje negativno utječu na želju između vas i vašeg partnera.

Evo stvari koje bi mogle dovesti nivo strasti na nulu.

Odbijate svog partnera

Biti odbačen je teško, ali odbijanje u krevetu može biti još teže za ljude. Ukoliko vaš partner inicira seks, a vi niste raspoloženi, potrudite se da mu to nježno saopćite. Naravno da imate pravo da kažete ne kada je seks u pitanju i nema smisla u prisiljavanju sebe da radite nešto što ne želite, ali radite to pažljivo i promišljeno.

Negativni ste

Negativni komentari upućeni vašem partneru neće pomoći u učvršćivanju vaše veze. To će se sigurno odraziti i na oblike ponašanja u spavaćoj sobi. Intimnost se ne svodi samo na seks, biti intiman s nekim,znači i ogoliti se pred nekim, kako fizički tako i emotivno. Slobodno dozvolite sebi da budete ranjivi. Nemojte skrivati svoja nezadovoljstva negativnim komentarima i konstantnim grubim kritikama. Konstantna negativnost može pruzrokovati nesigurnost kod partnera, pa će samim tim i strast u spavaćoj sobi utihnuti. Strast se gradi i van spavaće sobe. Budite strpljivi!

Olako uzimate pojam strasti

Strast se ne događa. Ne pojavljuje se niotkud. Strast se gradi. Ponekad ljudi zaboravljaju na to. Ako očekujete da se vaš partner “pali” na vas poput šibice, grdno se varate. Takav odnos se treba sagraditi. A ponekad je put do cilja mnogo bolji i zanimljiviji od samog cilja.

Suviše ste strogi prema sebi

Nemojte biti suviše strogi prema sebi. Povjerenje je seksi. A ako se stvarno ne osjećate samouvjereno, ne brinite previše, postoje načini da napravite bolju sliku o samom sebi. Tokom seksa, trebalo bi da dozvolite sebi da uživate u trenutku, a ne da u svojoj glavi razmišljate o vašim navodnim nedostacima. Važno je da otvoreno razgovarate sa svojim partnerom o vašim nesigurnostima, i to će vam pomoći da zajedno sagradite strasnu vezu punu povjerenja i poštovanja. Ka tome svi težimo, zar ne?

Biti u vezi nije uvijek lako. Može biti zabavno, uzbudljivo i veoma seksi, ali to ne znači da ne bi trebalo ponekad da uložite trud i rad da bi veza bila još bolja, pogotovo kada taj trud i rad mogu poboljšati vaš seksualni život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.