DAME BIRAJU

Muška brada prirodno privlači žene

Kod muškaraca muževnosti doprinose visina, mišićavost i brada

Kod muškaraca muževnosti doprinose visina, mišićavost i brada. ARHIV

A. F.

27.12.2020

Bradati ili bez brade? Kakve muškarce žene zaista više vole? Nekoliko istraživanja na ovu temu dalo je isti odgovor, a to je slučaj i s najnovijom studijom, koja je otkrila i jedan neobičan detalj.

Kada je riječ o privlačnosti, sve ovisi o osobnom afinitetu, ali se statistika pozabavila i ovim pitanjem. Nova studija bavila se pitanjem jesu li ženama atraktivniji muškarci s bradom ili bez nje, a istraživači su ovom prilikom došli do jednog zanimljivog otkrića, piše CNN.

Žene prirodno privlače najmuževniji muškarci, a muškarce privlače najženstvenije žene, a razlog za to krije se u podsvjesnoj želji za što boljim reproduktivnim materijalom. 

Kod muškaraca muževnosti doprinose visina, mišićavost i brada.

Studija iz 2013. godine bavila se pitanjem jesu li ženama privlačniji muškarci s bradom ili bez nje i bolje su prošli oni koji su je imali: najprivlačniji su im bili muškarci s mnogo brade, dok su oni s uređenom bradom i obrijani manje atraktivni nježnijem spolu. 

I u ovoj novoj studiji muškarci s muževnijim licem i s bradom bolje su prolazili od onih s nježnim crtama lica i obrijanih. Rezultati su bili isti i u grupi žena koje su tražile kratku vezu i u grupi onih koje su tražile nešto ozbiljnije.

Pokazalo se da široka vilica, izražene obrve i brada najviše privlače žene.

Ipak, one žene, koje se boje ušiju, krpelja i buha, smatraju bradu neprivlačnom. Studija je otkrila da one pripadnice nježnijeg spola kojima se gade klice i paraziti više vole muškarce bez brade, nesvjesne da ih brada odbija zbog straha koji imaju. 

U evolucionarnoj teoriji ovo ima smisla. Smatra se da su ljudi evoluirali i da imaju manje dlaka na tijelu djelomično i zbog toga što se tako smanjuje rizik od nošenja parazita, koji su prenositelji bolesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.