SRETNA VEZA

Stvari koje bi mogle poboljšati hemiju među partnerima

Ne dozvolite da prođe jedan dan a da niste pomilovali ili zagrlili svog partnera

Avaz.ba

Zajednički ciljevi zbližavaju ljude

Foto: ILUSTRACIJA


Zajednički interesi

Zajednički ciljevi zbližavaju ljude. Na primjer, volite istu muziku, iste žanrove filmova, volite istu hranu, težite istim ciljevima, želite iste stvari u budućnosti... Imate toliko toga zajedničkog da se osjećate kao da ste jedna osoba.

Potpuna otvorenost

Ako ste otvoreni jedno prema drugom, i psihički i fizički, to ima vrlo pozitivan učinak na "hemiju" ljubavi. Ako su partneri otvoreni i iskreni jedni prema drugima, tada se osjećaju sigurno u svom odnosu i tako će poželjeti biti zajedno zauvijek.

Brižnost

Pokazivanje saosjećanja, pažnje i ljubaznosti prema partneru poboljšava vaše odnose. Što više brižnosti ulažete u vezu to će ona biti bolja. Fizička privlačnost: Kako biste svom partneru bili fizički privlačni morate poraditi na svom izgledu kako biste održavali tu iskricu. 

Kontakt očima

Oči govore više od riječi. Ono što osjećate - vaše oči pokazuju. Pokažite pogledom šta osjećate prema partneru, pogledajte ga sa nježnošću ili sa strašću - on će to osjetiti. Dodir ima veliku moć: Ne dozvolite da prođe jedan dan a da niste pomilovali ili zagrlili svog partnera. 

Više o temi Veza

TVRDI NAUKA
Parovi u otvorenim vezama su sretniji
LJUBAVNE NEDOUMICE
Česte pogreške koje većina radi na početku veze

Više o:

Veza Partner
NA VRH

Podijeli članak na