PROSLAVA

Baka se u staračkom domu udala sama za sebe: ''Baš sam sretna, to sam oduvijek željela''

Imala je san o sretnom braku do kraja života, a sada ga je konačno i ostvarila u nesvakidašnjoj ceremoniji u domu za starije, u kojem živi

M. Z.

18.5.2023

Doroti Fideli (Dorothy), 77-godišnjakinja iz Ohija, udala se za sebe na neobičnom vjenčanju održanom u domu za starije osobe, piše 24hr.

Vitalna i sretna

- To je nešto što sam oduvijek željela. Htjela sam se udati i imati sretan život, ali stvari nisu išle po planu te sada imam drugu priliku raditi nešto što će me uistinu usrećiti - izjavila je Fideli.

Inače je vrlo vitalna i dobre volje.

- Volim nasmijavati ljude, kad su tužni, ja obučem nešto komično i zabavim ih - izjavila je popularna baka.

Ugrađivanje videozapisa

Kad je odlučila da će to uistinu i napraviti, udati se za samu sebe, zamolila je upravitelja doma Roba Gejgera (Geiger) da joj pomogne oko ceremonije te da joj sve organizira. Trebala je vjenčanicu, cvijeće, hranu, dekoracije i sve ostalo.

- Gejger me podržao te mi odlučio pomoći, a to je napravila i moja kći - izjavila je vremešna mladenka.

Kćerka je bila oduševljena maminom idejom.

Doroti smatra da ljudi često zaborave tražiti sreću u svom životu.

Unutrašnji znakovi

- Mnogi misle da su sretni i da će sve biti uredu, no ne uzimaju pritom u obzir one male unutrašnje znakove koji govore drugačije, oni su ono što je važno - izjavila je sretna baka.

Mladenka je nosila bijelu haljinu s prozirnim dugim rukavima ukrašenu cvjetnim detaljima, srebreni remen i ukrašen veo s trakom za glavu. Buket je bio od bijelih ljiljana, za koje je izjavila da su metafora ljubavi prema sebi.

Na dan njenog vjenčanja dom su ukrasili balonima, a tu je bila i velika bijela torta, sendviči u obliku zvona te kolači.

- Bila sam malo nervozna, ali sretna - iskrena je bila Doroti, piše NY Post.

To joj nije prvi brak - udala se davne 1965. te razvela devet godina kasnije.

- Nosila sam crnu haljinu, tako da smatram da je brak bio osuđen na propast - komentirala je.

Vjeruje da je ljubav najvažnija na svijetu.

- Ljubav je najvažnija stvar na ovom svijetu, a, ako volite Boga i sebe, ovaj svijet će vam biti polje ruža - izjavila je mladenka, koja će uskoro postati prabaka.

Odrasla djeca

Dodala je kako se fokusirala na poboljšanje kvaliteta života, sada kad su joj djeca odrasla, a unuci na kraju fakulteta.

Prisjećajući se svog prvog vjenčanja, Fideli je rekla kako su ona i njen bivši suprug izmijenili zavjete te je sve bilo brzo, muž se odmah morao vratiti na posao.

- Ovo je najbolja stvar koju sam napravila, koju imam, nakon familije. Jako sam im zahvalna da su mi to omogućili - zaključila je Doroti.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.