INSTAGRAM IM KUMOVAO

Kao Tarzan i Džejn: Ljubav Australke i momka iz džungle osvojila milione ljudi

Nije joj bila prepreka što ne govore isti jezik niti što su odrasli u potpuno drugačijim kulturama

Nevjerovatna priča. TikTok

E. Ag.

5.6.2024

Australka iz Kvinslenda Džordan Hauenšild je u decembru skrolovala Instagram, kada je slučajno naišla na profil 24-godišnjeg Pitiuruka. Tada je odlučila da pošalje poruku čovjeku iz Ekvadora sa željom da sazna više o njegovoj kulturi i načinu života u amazonskoj šumi.

- Naišla sam na ovog divnog čovjeka koji je objavljivao nevjerovatne sadržaje u zemlji o kojoj nisam znala ništa. Bila sam zaintrigirana kako ljudi i dalje žive ovakvim načinom života i nekako sam znao da postoje plemena u Amazonu, ali nikad nisam odvojila vrijeme da naučim o tome. Kliknula sam na njegovu stranicu i poslala mu poruku - rekla je 26-godišnja Džordan za The Sun.

Ona kaže da spada u ljude koji smatraju da se rizik isplati.

- Nikad se ne zna, možda jednostavno na kraju nađeš magiju za koju nisi znao da postoji. Moja se slučajno našla na drugom kraju svijeta, u zemlji za koju nikad nisam čula i čiji jezik ne govorim.

Momak iz džungle i djevojka iz grada

Te noći je poslala poruku Pitiuruku rekavši da je „lijep“ i zamolila ga da je nauči o svojoj kulturi.

@jordankh_ Part 4️⃣: The Next Step 🏠💭: Work 💪. Save 🥵💵 🕰️. Catch 👏 That 👏 Plane 👏 #series #lovestory #internationalcouple #lovestorytime #lovestorytheseries #lovestory❤️ #miniseries #viraltiktokvideo #viralvideo #globaltiktok #staytunedformore #viraltiktok #ecuador #australia #travel #traveltiktok @Pitiuruk @LATAM Airlines @Qantas @Flight Centre ♬ original sound - jordankh_

- Nisam mogla da vjerujem da mi je neko iz amazonske džungle, u toj egzotičnoj zemlji, upravo odgovorio. Za djevojku koja živi zapadnjačkim životom na obali u Kvinslendu, koja uvijek ide na plažu, koja živi u kući, da bi mogla razgovarati s nekim iz Amazona koji živi u kolibi, bilo je tako nadrealno - prisjeća se ona kako su počeli da komuniciraju, piše 24sedam.rs.

Pitiurukova porodica se nalazi u provinciji Pastaza, u kantonu Pujo Amazonija Ekvador, a rade kao vodiči koji turistima pokazuju kulturu predaka. Poslije četiri mjeseca ćaskanja na mreži, Džordan je donijela odluku da ode i upozna Pitiuruka.

Odmah su "kliknuli"

Poslije preko 30 sati putovanja stigla je nošena žarkom željom da upozna svog prijatelja. Nije joj bila prepreka što ne govore isti jezik niti što su odrasli u potpuno drugačijim kulturama.

- Ja prosto nisam mogla da povjerujem da je on stvaran. Bio mi je prvi put u Ekvadoru i samo sam htjela da budem sigurna da iskazujem poštovanje, ali jednostavno nisam mogla da izbrišem osmijeh s lica - opisuje ona svoj susret.

Priča kao iz filmova

Tokom njenog boravka u Ekvadoru, bliskost se povećavala.

- Iskreno, nisam imala pojma kakav će biti moj odmor, ali sve što mogu reći jeste da je bilo kao na filmu. Sve je bilo kao u bajci. Bilo je bolje od bilo kog sna - rekla je ona.

Džordan je morala da se vrati u Australiju i podijelila je njihovu ljubavnu priču na društvenim mrežama gdje je postala viralna sa preko šest miliona pregleda.

Morali su da pričekaju godinu da bi se opet vidjeli, ali u sve to je uskočio "Fight Center" koji je finansirao Džordanin let natrag u Ekvador kako bi ponovno vidjela Pitiuruka.

- Oboje smo bili u suzama jer nismo očekivali da se vidimo još godinu - objasnila je ona, dodajući da se trudi da sredi sve poslove kod kuće kako bi mogla da ostane sa svojim dragim nekoliko mjeseci.

@jordankh_ Would You Cross the Globe 🌎 for a stranger? PART 3️⃣ #series #lovestory #internationalcouple #lovestorytime #lovestorytheseries #lovestory❤️ #miniseries #viraltiktokvideo #viralvideo #globaltiktok #amazonfinds #amazon #staytunedformore @Pitiuruk @LATAM Airlines @Geowulf @Flight Centre ♬ original sound - jordankh_
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.