ČAROLIJE ZIME

Nacionalni parkovi u SAD- u koje obavezno trebate posjetiti zimi

Death Valley, ili u prijevodu Dolina smrti, vjerojatno vam je poznata kao najtoplije mjesto na Zemlji, pa je razumljivo da je ovaj park mnogo privlačniji za posjetit u januaru

Zima je čarobno doba kad su sve staze prohodne i bez gužve. FACEBOOK

A. F. / Thrillist

14.12.2020

Za mnoge nacionalne parkove zima je čarobno doba kad su sve staze prohodne i bez gužve.

Ljeti su najveće gužve i mnogima je zato teško neposredno doživjeti prirodne ljepote, no zimi imate utisak kao da ste sami u parku i sve vam je na raspolaganju, piše Thrillist.

Ovo su parkovi u SAD-u koje je najbolje posjetiti u zimskim mjesecima.

Nacionalni park Zion

Ljeti je Zion u osnovi Disneyland. Gužva je, vruće je. U redu stojite i po dva sata kako biste mogli pogledati ono što najviše želite tog dana, a često im ponestane hrane. Ovom ludilo možete stati na kraj jedino ako u park dođete zimi. Samo 13 posto posjetitelja Ziona putuje u park između novembra i marta, a zimska pustinja među najljepšim je čudima prirode. Još bolje, nakon što istražite poznate i legendarne staze parka, moći ćete istražiti i sve okolne državne parkove koje uglavnom previdite.

Nacionalni park Crater Lake, Oregon

U blizini najdubljeg američkog jezera zimi nema sadržaja. Neće vam ni trebati. Radost hodanja po snijegu ili skijanja oko parka čija su jezera duboka više kilometara i nevjerojatne su boje, ništa ne može nadomjestiti. Bilo da krenete sami u noćno pješačenje ili u društvu rendžera staze će vas voditi iz gustih šuma do zagasitih jezera i voda. Wizard Island, zarobljen u oblaku usred jezera, mijenja boje od sive do bijele.

Park u blizini najdubljeg američkog jezera. FACEBOOK

Nacionalni park Everglades, Florida

U redu, Everglades nije na ovom popisu zbog smanjene gužve. Zima je ovdje zapravo vrhunac sezone. Ali to je zato što je to uistinu najljepše doba godine za posjet ovom parku. Temperature su niže, insekata je manje, a niži nivo vode znači da je lakše uočiti aligatore i druge vrste stvorenja okupljenih oko pojilišta. Kako biste najbolje iskoristili posjet, potražite vodiče koji će vas provesti parkom.

Nacionalni park Everglades ideaqlan za posjetu tokom zime. FACEBOOK

Nacionalni park Death Valley, Kalifornija i Nevada

Death Valley, ili u prijevodu Dolina smrti, vjerojatno vam je poznata kao najtoplije mjesto na Zemlji, pa je razumljivo da je ovaj park mnogo privlačniji za posjetit u januaru. Tada su ondje snijeg i led. Park je najtiši u blagdansko vrijeme, no idealno vrijeme za posjet moglo bi biti i u februaru kad organiziraju Festival bena jer je to ujedno najbolje mjesto na planeti za posmatranje zvijezda.

Dolina smrti. FACEBOOK

Nacionalni park Saguaro, Arizona

Iako u blizini Tucsona, Saguaro je pomalo zanemaren. Njegova prostranstva kaktusa i relativno lagane pješačke staze najbolje je istražiti zimi. Izvan sezone nema gužve i slobodno možete promatrati sove ili istraživati petroglife bez bojazni od visokih temperatura i prevelikog broja posjetitelja. Ondje možete provesti noć pod zvijezdama samo u društvu kojota.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.