POTREBNO STRPLJENJE

Duge kolone na graničnim prelazima na izlazu iz Bosne i Hercegovine

U višim predjelima Bosne pada snijeg i ponegdje se zadržava na kolovozu

Bosanska Gradiška i Izačić. BIHAMK

N. Aj.

24.3.2024

Pojačan je promet vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška u oba smjera, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

Duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na drugim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

U višim predjelima Bosne pada snijeg i ponegdje se zadržava na kolovozu. U ostalim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Ovako vrijeme pogoduje odronima kamenja na kolovoz. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan promet vozila.

Apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da obavezno posjeduju zimsku opremu.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo - Grebak - Ustikolina - Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo - Rogatica - Ustiprača - Goražde - Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Na dionici Ključ - Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac - Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica - Potoci (u Donjoj Jablanici) zbog čega je saobraćaj regulisan semaforma, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Žepče - Zenica, Tarčin - Raštelica, Čevljanovići - Nišići, Grude - Vitina, Bijeljina - Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.