JEDINSTVENE VILE

Prizor iz bajke: Rajske kućice u džungli Kostarike

Poseban šarm vilama pružaju upečatljiva uzglavlja kreveta, napravljena od pletenih pruća i kanapa, sa različitom kombinacijom boja u svakoj kućici

Neobična forma kućica potekla je iz prirode. AGENCIJE

A. F.

8.6.2021

Ako idealan odmor zamišljate daleko od uobičajenih turističkih destinacija, ove jedinstvene vile pružiće vam priliku da izbliza upoznate skrivene predjele Kostarike, na korak od džungle, a okruženi luksuzom.

Studio “Archwerk”, koji predvode arhitekti Martin Kloda i Hana Prochazkova, kreirao je “Coco” – kompleks malih kupolastih vila, smještenih u bujnoj vegetaciji Kostarike.


“Coco” kompleks. AGENCIJE

Neobična forma kućica potekla je iz prirode, kako bi se što skladnije uklopila svoje okruženje. Inspirisane ovalnim oblikom sjemena, vile brišu jasne granice između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora kako bi pružile jedinstveno iskustvo posjetiocima.

Kompleks obuhvata pet manjih individualnih struktura povezanih prostranim platformama, kao i veliku terasu “Wing”, versatilan prostor koji služi različitim namjenama.

Objekti čine dio rizorta Art Villas – unikatnog odmarališta gdje se dizajn i arhitektura harmonično spajaju s prirodnom okolinom, džunglom i rajskim plažama.


Coco kućice povezane su stazama i platformama koje “lebde” visoko iznad tla. AGENCIJE

Coco kućice povezane su stazama i platformama koje “lebde” visoko iznad tla, i omogućuju gostima i svih kućica da priđu centralnom Coco objektu koji služi kao zajednički dnevni boravak, kuhinja i trpezarija.

Enterijer kućica uredila je češka arhitektonska firma “Formafatal”. Prozračan i svijetao enterijer razdijeljen je samo neophodnim pregradama kako bi se odvojile različite zone kućice – spavaća soba, kupatilo i garderober.

Krevet je okružen zaštitnom mrežicom koja štiti od insekata i ujedno čini jezgro “Coco” kućice, koje prati formu spoljašnjih zidova.


Poseban šarm vilama pružaju upečatljiva uzglavlja kreveta. AGENCIJE

Poseban šarm vilama pružaju upečatljiva uzglavlja kreveta, napravljena od pletenih pruća i kanapa, sa različitom kombinacijom boja u svakoj kućici.

Jedna od odlika ovog neobičnog rizorta je ta što je svako od njegovih krila projektovala i opremila druga arhitektonska firma.

Tako se osim “Coco” kućica i terase “Wing”, u okviru rizorta nalaze i vila “Atelier” i “Art” vila sa infinity bazenom, koje odlikuje drugačiji dizajn, ali ista otvorenost i povezanost s prirodnom okolinom.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.