NEZAOBILAZNA STANICA

Formentera je španski otočić s kojeg nećete htjeti otići

Ono po čemu je Formentera posebna jest sjedinjena ponuda mirnog uživanja i provoda za pamćenja, a sve ovisi o tome na kojem dijelu otoka ćete provesti vrijeme

A. F.

Otok Formentera

Foto: AGENCIJE


Na spomen Španije, zasigurno svima prvo padaju napamet veliki gradovi poput Barcelone i Madrida te nezaobilazni otoci čiji je popularni status sasvim opravdan. Ibiza je rezervirana za party društvo, ali i one koji su u potrazi za mirnim odmorom u kakvoj luksuznoj vili, Mallorca i Menorca otoci su s pregršt resort odredišta, ali jedan mali otočić u regiji Cadiz zasluženo slovi kao jedan od najljepših u Evropi.

Formentera se nalazi samo 13 kilometara udaljena od obale, a najčešće je nezaobilazna stanica za sve one koji svoje vrijeme provode na Ibizi. Otočić dug 20 kilometara ljeti je it odredište za bogate turiste koji se, barem na jedan dan, usidre na nekoj od poznatih pješčanih plaža. Zasljepljujuće bijeli pijesak te gotovo prozirna azurna boja mora razlog su zašto je ovo jedan od rijetkih još uvijek relativno nepoznatih otoka. Od Ibize je udaljen svega 20 minuta vožnje brodom, a obiluje nizom restorana i beach klubova koji su postali oazom za hedoniste. Ono što razlikuje Formenteru od ostatka balearskih otoka jest čistoća i nenapučenost zahvaljujući većini površine koja je zaštićena od izgradnje.

  • Idealan otok za odmor

    Idealan otok za odmor

    Foto: AGENCIJE


Većina otoka je kombinacija pješčanih i stjenovitih plaža, a suha klima idealna je za dugi ljetni odmor. Najpoznatije plaže su Playa de Illetes koja je prvenstveno namijenjena porodici i društvima koja žele uživati u mirnom okružju, Playa De S'alga, Playa de Migjorn i Playa de Llevant. Na spomenutim plažama nalaze se neke od ponajboljih beach klubova. Beso Beach zasigurno je omiljeni i nalazi se na Ses Illetas plaži prepoznatljiv po ugodnoj atmosferi, odličnoj gastro ponudi i nevjerojatnoj lokaciji.

  • Formentera

    Formentera

    Foto: AGENCIJE


Ono po čemu je Formentera posebna jest sjedinjena ponuda mirnog uživanja i provoda za pamćenja, a sve ovisi o tome na kojem dijelu otoka ćete provesti vrijeme. Ipak, preporuka mještana ali i stranaca jest oploviti čitav otok i otkriti sve njegove čari. Osim brodom, vespe su postale zaštitni znak otoka i dostupne su na svakom koraku. Ukoliko se zateknete na Formenteri, ne propustite priliku oploviti i druge susjedne otoke i otočiće za mali trošak.

Više o:

Španija Otok
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na