NAJLJEPŠE DESTINACIJE

Pet idiličnih ostrva u Evropi

Sa prvim toplim danima otpočinju maštanja gdje se uputiti na odmor ove godine

Santorini. AGENCIJE

A. F.

4.8.2021

Sa prvim toplim danima otpočinju maštanja gdje se uputiti na odmor ove godine.

Ukoliko ste željni ostrvskih avantura, treba da znate da se u Evropi nalaze neka od najljepših ostrva na svijetu. 

Sardinija

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru i u Italiji. Nazivaju je još i ljepoticom Mediterana. Gostoljubivo lokalno stanovništvo će vam odmor učiniti nezaboravnim. Mnogi razlozi postoje za obilazak Sardinije: plaže i odmarališta i gradovi koji odišu historijom. Kako se brodom približavate ostrvu, shvatate o kakvoj se neprocjenjivoj ljepoti radi i zašto je ovo ostrvo destinacija mnogih bogataša.

Sardinija je drugo po veličini ostrvo u Sredozemnom moru. AGENCIJE

Santorini

Vjerovatno najidiličnije grčko ostrvo. Prepoznaćete ga na mnogobrojnim fotografijama i razglednicama koje stižu iz ove zemlje. Načičkane bijele kućice u kombinaciji sa plavim žaluzinama koje krase litice vulkanskog ostrva su prizor koji svakog posjetioca ostavlja bez daha. Pogled koji imate na beskrajno plavetnilo mora je bonus doživljaj. Kažu da je Santorini ostrvo za romantičare, pa su ovdje upriličena i mnogobrojna vjenčanja parova koji žele da se vjenčaju u idiličnom ambijentu

Santorini. AGENCIJE

Hvar

Mnogima je ova destinacija dobro poznata jer se nalazi u susjednoj Hrvatskoj. Šarmantno ostrvo proglašeno je od strane mnogih svjetskih turističkih vodiča, kao omiljeno odmaralište džetsetera iz čitavog svijeta. Ostrvo je naseljeno još u praistorijsko doba. Iz tog razdoblja na ostrvu postoje nalazi hvarske kulture (3500—2500. pne.), poznate po obojenoj keramici. Hvar je čak i u najtoplijim danima ljeta jedno od rijetkih mjesta u Dalmaciji sa osvježavajućim vazduhom danju i prijatnim noćima.

Hvar. AGENCIJE

Brač

Ostrvo Brač se takođe nalazi u Jadranskom moru i treće je po veličini ostrvo u Hrvatskoj. Od Hvara ga dijeli Hvarski, a od kopna Brački kanal, dok je od Šolte odvojen Splitskim vratima. Na ostrvu vlada prava mediteranska klima sa toplim i sušnim ljetima i blagim zimama, što je uslovilo da je Brač jedno od najpopularnijih turističkih mjesta na Jadranu. Ostrvo je poznato kao najsunčanije jadransko područje sa oko 2.700 sunčanih sati godišnje. Na ostrvu se nalazi i vrh „Vidova gora“ koji je najviši vrh na jadranskim ostrvima. Ubjedljivo najslikanija plaža u Hrvatskoj je na ovom ostrvu Zlatni rat, a smještena je u Bolu, na južnoj obali ostrva Brača. Zbog svoje je neobičnosti i ljepote jedan je od najpoznatijih simbola hrvatskog turizma.

Brač jedno od najpopularnijih turističkih mjesta na Jadranu. AGENCIJE

Mikonos

Ne postoji, sigurni smo niko ko još nije čuo za čuveno ostrvo u Grčkoj, Mikonos. Popularno je uglavnom među mlađom populacijom, jer zabave ovdje ne prestaju ni danju ni noću.  Maskota ostrva je pelikan kojeg ćete sigurno sresti dok šetate ostrvom, a tu su i vjetrenjače karakterističan detalj ovog ostrva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.