ZANIMLJIVA DESTINACIJA

Male, jedini grad maldivskog otoka

Cijelo mjesto obiluje zanimljivim sadržajima od brojnih znamenitosti do prekrasnih plaža u neposrednoj blizini

Male. AGENCIJE

A. F.

21.6.2022

Male je čista suprotnost svim ostalim metropolama diljem svijeta. To je jedini grad maldivskog otoka u potpunosti prekriven zgradama i ulicama kroz koje neprekidno kruže posjetitelji te lokalno stanovništvo . Male je glavni grad ovog egzotičnog otoka koji turistima nudi bogat paket sadržaja ispunjen brojnim aktivnostima.


Grad je posebno zanimljiv zbog svojih zaobljenih uglova zgrada na raskršćima, što autima olakšava da lakše prođu kroz uske ulice. Cijelo mjesto obiluje zanimljivim sadržajima od brojnih znamenitosti do prekrasnih plaža u neposrednoj blizini.


Tržnica Male središte je raznih događanja gdje se nalaze brojne trgovine i suvenirnice, a zbog raznolikih trgovina cijelo ovo područje u jednom trenutku počinje nalikovati na jednu veliku košnicu. Zaista zanimljivo.


Nacionalni muzej prilika je da saznate malo više o povijesti Maldiva, načinu života i običajima. Posebno su zanimljive figure koje datiraju iz 11. stoljeća i razni drugi predmeti poput obredne odjeće.

Kada se polako umorite od neprekidnog razgledavanja grada, slobodno se zaputite prema bajkovitim predjelima s prekrasnim plažama od bijelog pijeska i zanimljivim podmorjem. Ako želite možete se priključiti ekspediciji ronilaca i krenuti na istraživanja čudesnog podvodnog svijeta Maldiva.


Ronjenje se ne preporučuje neiskusnim roniocima i amaterima. Jedna od glavnih atrakcija je Girifushi Thila. Ovaj čudesan greben smatra se najljepšim mjestom za ronjenje, a nalazi se između dva vanjska atola. Najveći dio grebena prekriven je žutim i narandžastim koralima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.