ITALIJA

Vlasti popularnog primorskog mjesta zabranile šetnju u bikiniju

Sorento je popularna stanica na obali Amalfi, omiljena među uticajnim ljudima i mladim parovima zbog svojih savršenih živopisnih zgrada i restorana na vrhovima litica koji se spuštaju do mora

Soreto. AGENCIJE

A. F.

14.7.2022

Posjetioci Sorenta, na jugozapadnoj italijanskoj obali, mogli bi da budu kažnjeni do 500 eura zbog šetnje u bikiniju – prema novim pravilima koje je uveo gradonačelnik Masimo Kopola.

Kopola je rekao novinarima da oskudno obučeni turisti izazivaju “nelagodnost lokalnim stanovnicima”, prenosi britanski Tajms.

Kaže da želi da se suzbije sa „široko rasprostranjenim nepristojnim ponašanjem“ koje „većina ljudi smatra suprotnim pristojnosti i koja karakteriše civilizovani suživot“.

- Nastavak tolerisanja ovakvog ponašanja, kao i izazivanje nelagodnosti među stanovništvom i među posjetiocima, moglo bi da dovede do negativnog suda o kvalitetu života u našem gradu, sa posljedicama po njegov imidž i po turizam - dodao je Kopola.

Lokalni novinar Maks Tamanti nazvao je grupe turista u bikiniju i bez majice „stravičnom povorkom“ i rekao da pretvaraju grad u scenu iz Danteovog pakla.

Sorento je popularna stanica na obali Amalfi, omiljena među uticajnim ljudima i mladim parovima zbog svojih savršenih živopisnih zgrada i restorana na vrhovima litica koji se spuštaju do mora.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.