TURSKA

Oludeniz, čarobna oaza

Oludeniz je već duži niz godina poznat kao destinacija koja privlači paraglidere iz svih krajeva svijeta

Oludeniz. AGENCIJE

A. F.

24.7.2022

Padine borove šume koje se spuštaju prema tirkiznim vodama lagune na pješčanim plažama koje svojim ljepotama privlače zaljubljene parove, porodicu i pustolove. To je poseban svijet i mjesto koje privlači svoje goste tijekom cijele godine. Oludeniz je čarobna oaza u koju se zaljubite kada prvi put dođete i u kojoj se uvijek vraćate.

Smještaj na Oludenizu je raznolik, za svakoga ponešto. Isplanirajte svoj odmor koristeći bogat izbor i pronađite mjesto za sebe. Možete birati između all inclusive naselja s pet zvjezdica. Pružit će razonodu cijeloj porodici sadržajem koji će razmaziti kako najmlađe tako i odrasle. Cijela oaza podsjeća na Plavu lagunu.


U ponudi se nalaze i resorti s tri ili četiri zvjezdice s polupansionom, a ako želite potpuni mir i tišinu, vaš odabir uvijek mogu biti i luksuzne vile s privatnim bazenom ili tradicionalne kuće te apartmani.

Oludeniz će vas oduševiti vrhunskim delikatesama gdje se spajaju ukusi različitih kuhinja. Turska kuhinja ovdje nudi svoje čuvene ražnjiće i ostale mesne specijalitete. Postoje restorani za svakoga, a ako vam dosadi domaća kuhinja uvijek možete posegnuti za drugačijim jelima ostalih međunarodnih kuhinja.

Beach barovi služe kao odlično mjesto gdje se možete opustiti uz zabavne ritmove, ukusne koktele i zanimljiva jela. Rapoređeni su po svim plažama tako da vam zabave neće nedostajati ni u jednom trenu.


Pješčane plaže su puni pogodak, ali ako vam to nije dovoljno uvijek možete iskušati malo više svoju hrabrost. Oludeniz je već duži niz godina poznat kao destinacija koja privlači paraglidere iz svih krajeva svijeta. Letenje s visine od 6.000 metara pravi je doživljaj za sve iskusne letače te avanturiste koji su se odlučili na let u tandemu.


Jahanje kroz prekrasni krajolik, rafting na rijeci Dalaman, otkrit će vam ovaj dio Turske na jedan poseban način. Istražit ćete okolicu i upoznati se malo bolje s njihovim običajima, a za to se preporuča odlazak na tržnicu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.