PRAVA ČAROLIJA

Savršene destinacije za zimska putovanja

Advent u Beču pruža poseban osjećaj topline bez obzira na niske temperature i snijeg

Lucern. INSTAGRAM

A. F.

7.12.2022

Kontinentalna Evropa najčarobnija je tokom zime. Sve te destinacije, od Slovenije, Austrije, Italije do Francuske kao da navuku čarobni plašt i pretvaraju se u zimsku čaroliju. Nježne pahuljice, lampice, ukrasi i miris zime idilična je slika koja toliko dobro stoji evropskoj arhitekturi, kulturi i cijelom ambijentu. Niti jednom drugom kraju na svijetu toliko dobro ne stoji zimski prekrivač kao drevnim evropskim središtima. Spoj starine, prošlosti i duh davnih vremena prožet predivnim zimskim detaljima i blagodatima modernog vremena, kombinacija je koja očarava svakog putnika.

Bilo da ste ljubitelj strašnih priča o Drakuli ili volite uživati u zavodljivim zimskim specijalitetima uz čašu autohtonih vinskih delicija, ili ste skloniji uživanju u snježnim radostima u Francuskoj ili težite očaravajućim svjetlima Amsterdama, a Advent u Beču je za vas bajka koja se uvijek iznova mora uživo doživjeti, onda su zimska, Austrijom, Holandijom i Francuskom idealan način za provesti zimski odmor.

Beč

Advent u Beču pruža poseban osjećaj topline bez obzira na niske temperature i snijeg. Svako tko je posjetio Beč u ovom razdoblju u godini složit će se da je riječ o posebnoj magiji koja svakoga u sekundi preplavi radosnim osjećajima.

Amsterdam

Bez obzira jeste li već posjetili Amsterdam ili ga stalno iznova stavljate na vašu listu  želja za putovanja, zima je idealno vrijeme da upoznate istinsku čaroliju Amsterdama. Svjetlost, atmosfera preplavljena lijepim emocijama i milion zanimljivosti i blještavila, stavljaju Amsterdam u sam vrh najpoželjinijih zimskih destinacija. Pogotovo ukoliko planirate put s prijateljicama s kojima se najbolje zabavite.

Lucern

Lucern je jedan od onih gradova koji osvajaju na prvi susret, ali uvijek sačuvaju zagonetnost i tajnovitost koja je toliko chic. Uvijek imate osjećaj da ga niste dovoljno istražili pa se poželite vratiti i doživjeti uvijek iznova začinjenu pustolovinu.

Dok se tamnoplavo nebo nadvija preko svojih drvenih mostova i kristalnih jezera lako je povjerovati da je ovaj grad uistinu čaroban.

Pahuljastim bijeli pokrivač ovdje je romantičniji nego bilo gdje na svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.