PROJEKTI

Iako je još samo koncept, vrijedna je divljenja: Jahta od milijardu dolara

Imat će garažu za smještaj dva SUV-a pune veličine, pristanište za smještaj podmornice U-Boat Worx, hangar za dva helikoptera

Imat će klub na plaži, trpezarije, hamam, tri bazena.... Hiconsumption

Z. K.

1.3.2023

G-QUEST Goliath Series gigajahta duga 220 metara može primiti desetine luksuznih vozila svih tipova, trenutno postoji kao koncept i koštat će oko milijardu dolara ako ikada bude napravljena.

Čelični trup

Struktura jahte je zasnovana na čeličnom trupu i aluminijumskoj nadgradnji i pokreće je četvorostruki pogonski sistem Azimuth koji proizvodi 20.000 konjskih snaga. Motor je sposoban da koristi mnogo različitih vrsta zelenog goriva, dostižući maksimalnu brzinu od 20 čvorova i nudi domet veći od 20.000 nautičkih milja.

Pored svojih luksuznih pogodnosti, G-QUEST će moći primiti skoro svaku vrstu vozila koja se može zamisliti. Imat će garažu za smještaj dva SUV-a pune veličine, pristanište za smještaj podmornice U-Boat Worx, hangar za dva helikoptera Sikorsky S-92 VIP i električnog transportera za vuču drugih vozila i transport velikih tereta na brodu i van njega.

Smještaj na brodu bi uključivao 18 VIP kabina s punim kupatilima i garderobama i ogroman glavni apartman sa sopstvenom privatnom palubom i bazenom, kao i nekoliko drugih kabina i odaja za goste i posadu uključujući sobe za ljekare i naučnike.

Ronilački centar

Gigajahta također bi imala klub na plaži, dvije ogromne trpezarije, hamam, tri bazena sa automatskim sistemima za samočišćenje i opremljenu teretanu, kao i studio za borilačke vještine i jogu.

Ostale impresivne pogodnosti uključivale bi prostoriju s 20 sjedišta, potpuno integrirani ronilački centar s komorom za dekompresiju, veliki salon, sisteme za kontrolu i suzbijanje vatre, blindirane prozore, više liftova i još mnogo toga.

Najsavremenija oprema

Jahta bi imala i najsavremeniju komunikacionu opremu i uređaje, antiterorističke i antipiratske sisteme, kao i skladišne prostore opremljene viljuškarima na vodonik. Dok G-QUEST Goliath gigajahta trenutno postoji samo kao koncept, ona ilustruje šta se može pretvoriti u stvarnost kada se uloži dovoljno mašte, vremena, truda i, naravno, novca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.