PROJEKTI

Dubai dobiva najnovije arhitektonsko čudo

Struktura, inspirirana lotosovim cvijetom, bit će postavljena u oblasti Al Sufouh, s pogledom na Palm

Unutar ove kule otoci se uzdižu vertikalno. Twitter

Z. K.

13.10.2023

Zaboravite na privatne bazene jer ovaj ultraluksuzni neboder u Dubaiju će imati oaze nadahnute utočištima s transformirajućim bazenima, VR bazenima za simulaciju ronjenja i umjetničkim vodenim prostorima za djecu.

Razna iskustva

U Dubaiju je predstavljeno najnovije arhitektonsko čudo Damac Casa, građevina koja je svojevrsni omaž stalno evoluirajućem Gradu Zlata. Unutar ove kule, otoci se uzdižu vertikalno, emitirajući neuporediv miks vode, spokoja i luksuza.

Posebnost su simulatori za ronjenje s virtuelnom stvarnošću u raskošnim smještajima. Oni nude razna virtuelna iskustva, od dubina Crvenog mora do prostranstva Indijskog okeana, pa čak i beskraja svemira.

Struktura, inspirirana lotosovim cvijetom, bit će postavljena u oblasti Al Sufouh, s pogledom na Dubaijevu ikonu, Palm. Damac Casa se diči karakteristikama kao što su “Leteći otok”, Aqua Spa, bazeni i dječije igralište. Ova zona za djecu omogućava mladim umjetnicima da se potope u svoju kreativnost koristeći nov medij. Njihovi akvareli se zatim prikazuju na digitalnim ekranima u predvorju.

Prozirno staklo

Leteći otok će nuditi luksuzne jedinice s kružnim vanjskim terasama i prostranim pogledima na vodu. Oaze nadahnute utočištima također uključuju mirni Aqua Spa, sa salama za tretmane koje izgleda kao da lebde na vodi. Osim toga, prostor će vjerovatno sadržati lounge za opuštanje opremljen konceptom bazena od prozirnog stakla pod uglom od 360 stepeni.

Privatni liftovi

Damac Casa će nuditi luksuzne apartmane s jednom, dvije ili tri spavaće sobe, kao i superluksuzne apartmane s tri, četiri ili pet spavaćih soba s privatnim liftovima. Superluksuzne jedinice dolaze s raskošnim bazenom u stilu oaze.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.