RECEPTI

Pileći osso bucco za ručak

Tavu poklopite i neka lagano kuha oko sat

Ukusni ručak. Paleo Grubs

Z. K.

24.1.2023

Sastojci: 4 bataka, 1-2 kašike brašna, 60 g suhog mesa, 1 mrkva, 1/2 luka, 1 list celera, 800 g pelata, 1 limun, malo peršuna, 2-3 čehna bijelog luka, 1 lovorov list, 100 g maslaca.

 Priprema: 

1. Meso posolite i pobiberite te pobrašnite. Zapecite s obje strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite ih te ulijte 1 dl vode i drvenom kuhačom skinite karamelizirane ostatke od mesa i pustite da voda ispari. Dodajte pelate i malo ih izgnječite, dodajte lovorov list i kada sve prokuha, vratite piletinu.

2. Tavu poklopite i neka lagano kuha oko sat, odnosno dok se meso gotovo ne počne raspadati. S vremena na vrijeme meso možete preokrenuti, prema potrebi podlijte temeljcem. Prije kraja treba napraviti gremolatu i dodati u osso bucco.

3. Izrežite na kockice suho meso, luk, mrkvu, celer, bijeli luk i peršun. Koricu limuna skinemo te izrežemo na trakice i onda usitnimo.

4. U tavici otopimo 30 g maslaca, stavimo suho meso da se zazlati, dodamo povrće dok ne omekša, maknemo s vatre i dodamo limun. Sve to umiješamo u osso bucco i kratko prokuhamo. Ostavimo da se složenac malo ohladi i poslužimo s rižotom ili pire krompirom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.