RECEPTI

Supa od zelenog povrća za hladne dane

U lonac dodajte grah i ostavite da kuha tri do pet minuta

Za hladne dane. Ricardo Cuisine

Z. K.

31.1.2023

Sastojci: 1 vezica kelja, 1 vezica svježeg špinata, 1 konzerva ocijeđenog bijelog graha, 3-4 čehna bijelog luka, 6 šolje temeljca od povrća, 4 šolje vode.

Priprema:

1. Pomiješajte vodu i temeljac te stavite kuhati na srednje jaku vatru. Ogulite i nasjeckajte bijeli luk i ubacite ga u lonac. Nasjeckajte kelj na velike komade, uključujući i stabljike, te ubacite u lonac kada tekućina zakuha. 

2. U lonac dodajte grah i ostavite da kuha tri do pet minuta, sve dok kelj ne počne venuti. Dodajte špinat u lonac i odmah isključite vatru. Cijelu smjesu izmiksajte štapnim mikserom, ostavite da se malo ohladi i zatim poslužite.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.