RECEPTI

Tacosi s odreskom

U tacose poredajte odrezak, dodajte trakice luka, kašiku kiselog vrhnja i naribani sir

Ukusno jelo. Slender Kitchen

Z. K.

14.2.2023

Sastojci: 450 g odreska, 1 kašičica čilija u prahu, pola kašičice sušenog origana, so i biber, 6 kukuruznih tacosa, 1 kašika maslinovog ulja, 1 srednji luk, kiselo vrhnje, naribani sir.

Priprema:

1. Odrezak narežite na trakice. Začinite ga čilijem u prahu, origanom, solju i biberom.

2. U veliku tavu stavite maslinovo ulje i dobro ga zagrijte. Odrezak stavite u tavu i miješajte ga micanjem tave. Neka se peče na jakoj vatri oko 8 minuta, izbjegavajte pretjerano miješanje.

3. Luk narežite na trakice. U tacose poredajte odrezak, dodajte trakice luka, kašiku kiselog vrhnja i naribani sir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.