ČESTO GA KORISTIMO

Kako da peršun ostane svjež i do mjesec dana

Poprskajte sirće na dasku za sječenje i obrišite je krpom

Stavite papirni ubrus na dno tegle pa stavite peršun. Facebook

A. O.

23.2.2023

Peršun je povrće koje se često koristi u kuhinjama, a neizostavan je u supi. Ako želite da produžite svježinu ove biljke, a istovremeno ste protivnici zamrzavanja, imamo efikasan i jednostavan način za vas.

Pratite uputstva u nastavku.

Sipajte u posudu vodu. Dodajte kašiku sode bikarbone. Umočite peršun. Ovako čistite biljku i od najstinijih nečistoća.

Poprskajte sirće na dasku za sječenje i obrišite je krpom. Zatim isjeckajte peršun. Stavite papirni ubrus na dno tegle pa stavite peršun.

Čuvajte teglu u frižideru. Možete je držati tamo mjesec dana. Zahvaljujući ovom triku, peršun će zadržati aromu i ukus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.