DESERT

Kremasta poslastica s piškotama

Jednostavna za pripremu

Jednostavna, a ukusna torta. Printscreen/YouTube

E. Ag.

12.5.2023


Sastojci:

- 200 grama piškota

- 500 ml slatke pavlake

- 200 ml neutralnog krem sira

- 200 ml kuhane kafe

- 2 kašike (smeđeg) šećera

- 2 kašike kakao praha

- 1 kašika ekstrakta vanilije

Priprema:

Pomiješajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanilije, pa dobro umutite mikserom, sve dok se ne zgusne.

Dodajte krem sir u ovu smjesu i nastavite da mutite dok se lijepo ne sjedini.

Obložite kalup za torte pek papirom, pa umačite piškote u kuhanu kafu i redajte po dnu kalupa.

Podijelite pripremljeni kremasti fil na dva dijela, pa premažite jednom polovinom.

Ponovo umačite piškote u kafu i redajte.

Premažite ostatkom fila.

Ako vam je ostalo još piškota, možete poredati još jedan sloj, ali nije obavezno.

Pospite kakao prahom po želji.

Stavite u frižider na nekoliko sati da se stegne, idealno tokom noći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.