RECEPTI

Gurmanska pljeskavica za ručak

Sir sitno narežite, dodajte ljutu papriku te umiješajte u pripremljeno i začinjeno mljeveno meso

Ukusuno jelo. Facebook

Z. K.

17.5.2023

Sastojci: 1,2 kg mljevene junetine, 80 g sira, kašičica ljute paprike.

Priprema: 

1. Sir sitno narežite, dodajte ljutu papriku te umiješajte u pripremljeno i začinjeno mljeveno meso. Sve dobro izmiješajte rukama i najbolje ostavite najmanje dva sata u frižideru.

2. Oblikujte pljeskavice, debljine oko 1,5 cm, u krugovima. Pecite na roštilju, najprije s jedne strane na kojoj se peče duže, potom okrenite i nešto kraće pecite na drugoj strani. Servirajte uz kajmak, luk i lepinju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.