RECEPTI

Supa od mladog luka i graška

Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte narezanu ljutiku i bijele dijelove mladog luka

Ukrasite je bosiljkom. Facebook

Z. K.

19.5.2023

Sastojci: 2 glavice ljutike, 2 svežnja mladog luka, 2 šolje graška, 2 šolje povrtnog temeljca, 2 kašike maslinovog ulja, so, biber, listići bosiljka, tikvine sjemenke.

Priprema:

1. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri pa dodajte narezanu ljutiku i bijele dijelove mladog luka. Dinstajte nekoliko minuta, dok luk ne postane proziran.

2. Ulijte temeljac i dodajte zelene dijelove mladog luka i grašak. Začinite. Pojačajte temperaturu da supa zavri, a zatim je smanjite i kuhajte 5-6 minuta na laganoj vatri dok grašak ne omekša.

3. Usitnite povrće štapnim mikserom ili u blenderu, da dobijete kremastu supu. Ukrasite je bosiljkom i tikvinim sjemenkama te poslužite uz prepečeni hljeb.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.