BRZO I JEDNOSTAVNO

Zapečeno povrće s jajima i sirom

Iskoristite sezonu svježeg povrća za zdravi obrok

Obrok za cijelu porodicu. Instagram

E. Ag.

9.8.2023

Sastojci:

1-2 tikvice

1 crni luk

1-2 mrkve

150 g paradajza

so, biber, mljevena crvena paprika

5 jaja

150 ml pavlake za kuhanje

80 g brašna

150 g sira

Priprema:

Isijecite tikvice na kolutove, pa poredajte u vatrostalnu posudu obloženu pek papirom. Posolite, pobiberite i pospite crvenom mljevenom paprikom. Pecite na 180 stepeni oko 10 minuta. Zatim u tavi propžite krupno sječen crni luk i mrkvu isječenu na kolutove. Poredajte u vatrostalnu posudu pečene tikvice i prženi luk sa mrkvom, paradajz isječen na polutke, pa prelijte jajima koja ste umutili s pavlakom za kuhanje i brašnom. Pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Pred kraj pospite rendnim sirom i pecite dok se ne istopi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.