DESERT

Rafaelo u čaši: Topi se u ustima

Idealan kada vam svrate nenajavljeni gosti, sladak i aromatičan.

Rafaelo u čaši. YouTube /Hanuma kocht

E. Ag.

16.2.2024

Potrebno je: 150 g napolitanki s okusom vanilije, 1 puna kašika kukuruznog škroba, 250 ml mlijeka, 150 ml kondenzovanog mlijeka, 25 g badema u listićima, 150 ml slatke pavlake, 25 g kokosa, 1 kašičica šećera, 1 kašičica ekstrakta vanilije, 5 kokos bombica

Priprema: Napolitanke stavite u blender i izblendajte. Malo mlijeka i škrob sipajte u šerpu, promiješajte pa sipajte preostalo mlijeko. Sjedinite dobro pa dodajte kondenzovano mlijeko. Kuhajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Zatim dodajte bademe u listićima i promiješajte. Preručite u posudu i pokrijte providnom folijom, pa pustite da se prohladi. U zasebnoj posudi umutite slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanilije pa dodajte kokos i promiješajte. Pripremite čaše pa sipajte malo napolitanki, poravnajte i lagano utisnite. Fil s bademom dodajte preko, onda još jedan sloj napolitanki, pa preko fil s kokosom.

Pospite kokosom i ukrasite kokos bombicom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.