RECEPTI

Rigatoni s junetinom

Pržite junetinu 10-ak min uz miješanje

Za ručak. Facebook

Z. K.

29.2.2024

Sastojci: glavica luka, 3 čehna bijelog luka, šolja očišćenih zelenih maslina, 1/3 šolje crvene paprike, 340 g junetine, 340 g tjestenine rigatoni, kašičica origana, peršun, so, biber.

Priprema:

1. Pržite junetinu 10-ak min uz miješanje. Maknite meso, a u tavi popržite luk, origano, bijeli luk i začinite.

2. Skuhajte tjesteninu. Luku dodajte junetinu, masline i papriku te dinstajte još dvije minute.

3. Na tjesteninu stavite umak i zagrijte. Pospite peršunom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.