REGION

Zastupnici glasali o amandmanima, sutra nastavak sjednice

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić je ocijenio da je večerašnji incident, kako je rekao, bio šešeljizacija crnogorskog parlamenta

Piše: I. K. / Avaz.ba

27.12.2019

Sjednica Skupštine Crne Gore na kojoj se glasalo o amandamanima na Zakonu o slobodi vjeroispovijesti je prekinuta. Nakon što su svi amandmani na zakon odbijeni glasalo se i o Prijedlogu zakona o vjeroispovijesti. 

Zasijedanje će biti nastavljeno sutra, u 14 sati. 


Glasanje o amandmanima. Screenschot

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović ocijenio je da odgovornost treba da snose vinovnici incidenta. Crna Gora, kako je rekao, nikada neće dozvoliti da se u njenim institucijama onemogućava njihov rad.

On je poslanicima DF-a izrekao mjeru udaljenja, što znači da u narednih 15 dana ne mogu prisustvovati sjednicama parlamenta.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Nikola Rakočević je ocijenio da je vladajuća koalicija pokazala trpeljivost tokom cijelog dana.

- Ovakvi incidenti su dokaz demokratskog zrijevanja Crne Gore, sa možda prevelikom cijenom - rekao je Rakočević.

Poslanik SDP-a Ranko Krivokapić je ocijenio da je večerašnji incident, kako je rekao, bio šešeljizacija crnogorskog parlamenta.

- Ovo nisu najbolji oni, ovo su oni koji služe drugom. Nisu ih birači birali da budu loše kopije potrošenog Šešelja - rekao je Krivokapić.

On je konstatirao da se, u državi u kojoj se ovo dešava, opozicija ne može imati korist, prenosi Aktuelno.me.








Ivan Brajović: Crna Gora nikad neće dozvoliti da se u njenim institucijama onemogućava njihov rad. Screenschot

Podsjetimo, u Skupštinskoj sali, nakon što je usvojen Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti u načelu, došlo je do teških incidenata nakon kojih su svi poslanici DF-a uhapšeni.

Poslanici DF-a aktivirali u plenarnoj Sali Skupštine napravu sličnu petardi. Potom su uištili inventar sa stola predsjedavajućeg, da bi na kraju vrijeđali i pokušali da nasrnu na kolege iz vladajuće koalicije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.