CRNA GORA

Završeni protesti u Nikšiću, pušteni učesnici blokade na Bogetićima

Može ministar Sekulović da nas kažnjava zato što dišemo na kolovozu, mi ćemo i dalje da protestujemo, izjavilaKnežević Perišić

Fu. M. / Antena M

Sa večerašnjih protesta

Foto: Printscreen


Više desetina građana Nikšića protestiralo  je večeras ispred zgrade CB Nikšić, gdje su bili privedeni neki učesnici današnjeg protesta na Bogetićima.

Građani su se bili okupili jer će kako kažu i oni doći na red za saslušanja, piše "Antena M".

To je za Gradski portal ranije potvrdila i predsjednica Patriotskog komitskog saveza Tanja Knežević Perišić.

- Već tri dana u Centru bezbjednosti Nikšić privode se učesnici Patriotskog skupa, koji se održava na Bogetićima. Javljam se iz policije, gdje sam pozvana da dam izjavu, vjerovatno, po nalogu ministra Sergeja Sekulovića. Vjerovali ili ne, dobila sam dvije prekršajne prijave u kojima se kaže da sam 8.aprila “stupila na kolovoz i nepotrebno se zadržavala na istom”. Kazna za ovo prekršajno djelo je 50 eura - kazala je.

- Može ministar Sekulović da nas kažnjava zato što dišemo na kolovozu, mi ćemo i dalje da protestujemo. Privođenja razumijemo kao odgovor premijera Krivokapića na zahtjeve koje samo mu postavili. Naši ljudi se privode, zadržavaju se u posebnoj sobi Centra bezbijednosti po cijelu noć. Juče sam u CB ispitivana  tri i po sata jednom, drugi put sat i po. Nastavljamo proteste - rekla je Knežević Perišić.

Inače društvenim mrežama kruži fotografija, za koju tvrde da je nastala prilikom dolaska policije na kućne adrese učesnika protesta.

Podsjetimo, građani su i danas blokirali saobraćaj na magistralnom putu Nikšić - Podgorica, u znak protesta zbog izmjena Odluke o kriterija za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta. Blokada je trajala do 16 sati i 30 minuta kada su se okupljeni razišli.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na