BOLJI DANI

Aleksandar Damjanović, predsjednik Crnogorske kulturne mreže: Građanska Crna Gora je ubjedljivo jača

Crnogorska kulturna mreža upućuje zahvalnost albanskim i bošnjačkim strankama, posebno Bošnjačkoj stranci Ervina Ibrahimovića

Damjanović: Narod ponesen emocijama. Avaz

Piše: A. Bajramović

8.2.2022

Nakon pada Vlade predvođene Zdravkom Krivokapićem Crnogorci mnogo lakše dišu i nadaju se boljim danima za svoju zemlju, ali i cijeli region. Aleksandar Damjanović, predsjednik Crnogorske kulturne mreže sa sjedištem u Nikšiću, kaže da je puno štete ostalo iza vlade koju naziva antidržavnom i izdajničkom,


Vrlo loša situacija

- Crna Gora je nakon posljednjih izbora bila u vrlo lošoj situaciji, jer je nova skupštinska većina sa Srpskom pravoslavnom crkvom započela nacionalni inžinjering, na štetu građanske Crne Gore, a naročito na štetu nas koji smo nacionalni Crnogorci. Mislim da bi Crnoj Gori sada trebali da predstoje bolji dani – kaže Damjanović.

Očekuje se da skupštinska većina formira novu, manjinsku vladu, koju će podržati i DPS Mile Đukanovića, iako kadrovi ove stranke neće biti njen dio. Nova vlada, sa Dritanom Abazovićem kao najizvjesnijim kandidatom za premijersku poziciju, Crnu Goru treba da vrati na evropske tračnice. Abazović iza sebe već ima jedan koncept koji je doživio sunovrat, kaže Damjanović, pa ako mu se to desi ponovo država će biti u velikom problemu.


Narod je bio ponesen emocijama

- U svoj nesreći koja nas je zadesila imali smo sreću da predsjednik Milo Đukanović, svojom mudrom politikom, bude na braniku građanskog koncepta Crne Gore. Ispostavilo se da građanski put Crne Gore nije ni moguć bez učešća DPS-a. Mislim da je građanska Crna Gora ubjedljivo jača. 2020. godine u vrijeme vlade Duška Markovića, Srpska pravoslavna crkva, potpomognuta jakim marketingom iz Beograda, prejeftino nam je prodala marketinški trik „Ne damo svetinje“. Narod je bio ponesen emocijama, malo zaveden. Znate da su nikšićki manastir, kao i onaj na Cetinju gradili Crnogorci i on nikako ne može biti vlasništvo neke druge države. Narod se više nosio emocijama, nego zdravim razumom. Mislim da sada, kada bi se ponovili izbori, dojučerašnja vlast ne bi napravila neki značajan rezultat – ističe Damjanović.

Crnogorska kulturna mreža upućuje zahvalnost albanskim i bošnjačkim strankama, posebno Bošnjačkoj stranci Ervina Ibrahimovića, jer nisu željeli vlast i pozicije, te su odbili učešće u vlasti sa negatorima građanskog koncepta Crne Gore. Uz jačanje dobrih odnosa sa susjedima, posebno sa BiH, Damjanović očekuje zajedničku pobjedu nad pokušajima miješanja Beograda u unutrašnje odnose u dvije države, te nastavak puta BiH i Crne Gore ka EU.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.