CRNA GORA

Ibrahimović: Bošnjacima je prihvatljivo da Abazović bude mandatar

Važni su resori, ali prije svega su nam važni programski ciljevi i interesi građana, uvažavanje Bošnjačke stranke i Bošnjaka

Ervin Ibrahimović. Agencije

Fena

28.2.2022

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović kazao je kako je Bošnjacima prihvatljivo da predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović bude mandatar za sastav nove vlade u Crnoj Gori.

Ibrahimović je sinoć u Podgorici nakon konsultacija s crnogorskim predsjednikom Milom Ðukanovićem kazao kako drži da su u završnoj fazi formiranja vlade, jer je za to zadnji rok 4. mart.


Demokratizacija društva i etnička distanca na evropskom nivou

- Važni su resori, ali prije svega su nam važni programski ciljevi i interesi građana, uvažavanje Bošnjačke stranke i Bošnjaka u Crnoj Gori i to smo predočili predsjedniku Đukanoviću - kazao je Ibrahimović te dodao kako su ciljevi te stranke demokratizacija društva i etnička distanca na evropskom nivou.

Ðukanović je prethodno imao konsultacije s predstavnicima Građanskog pokreta URA Milošem Konatarom i Boženom Jelušić.


SNP nije došao na konsultacije

Konatar, predsjednik kluba zastupnika Crno na Bijelo, kazao je nakon konsultacija kako su se stekli uvjeti da Ðukanović u najkraćem roku povjeri mandat Abazoviću.

Socijalistička narodna partija (SNP) odbila je jučer doći na konsultacije kod predsjednika Ðukanovića, a o idućim koracima koje će poduzeti odlučit će na sjednici Glavnog odbora te stranke, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.