PROTESTI U PODGORICI

Mirko Stanić: Vaša politika mržnje neće biti jača od naše ljubavi

Znamo i mi i oni da rade sve ono protiv čega su se navodno borili, rekao je Stanić

Stanić: Znaju da nas ima više koji smo za evropsku i građansku Crnu Goru. Miraš Dušević/CdM

A. Č. / CDM

17.11.2022

Šef medijskog tima SDP-a, Mirko Stanić je poručio na večerašnjem protestu koji se održava u Podgorici ispred zgrade Skupštine Crne Gore da su za "modernu Crnu Goru u kojoj znamo i ko smo i čiji smo i kuda idemo".

- Dobro veče pristojna, uljudna, evropska i časna Crna Goro! Dobro veče svima vama kojima basta da na nasilje odgovorite pjesmom a na prijetnje i zastašivanje osmijehom Ljuba Čupića - rekao je on, piše CDM.

Prema njegovim riječima, znaju i mi i oni, zašto bježe od izbora.

Znamo, dodao je, i mi i oni da su se prebrzo iz taksija ulećeli u Mercedese i Audije, obilaske egzotičnih lokacija, na partijsko i zapošljavanje prijatalja braće i kumova.

- Znamo i mi i oni da rade sve ono protiv čega su se navodno borili. I zato i ne smiju pred lice građana, jer bi svi odreda završili u ružnoj političkoj istoriji. Pitaju nas što branimo na ulici, pa da i ja priznam da branim ono najvrjednije što sam naslijedio. Crnogorsku kapu i medalju za hrabrost prađeda Mirka i partizansku spomenicu prađeda Radosava. Znaju i oni i mi što mi branimo i zato bježe od izbora. Znaju da nas ima više koji smo za evropsku i građansku- nego za Vučićevu i Putinovu Crnu Goru - istakao je on.

Ali znaju, dodao je, i da neće biti nimalo relaksirani, kad jednom i na njihova vrata pokuca ruka pravde.

- Vaša politika mržnje neće biti jača od naše ljubavi. I ne bojte se da ćemo mi napraviti ijedan problem na ovom protestu. Mi smo pristojna, časna i uljudna Crna Gora. Mi ćemo vama o ljubavi prema Crnoj Gori, a vi nama kako ste cijepali i pod noge bacili Ustav, lomili skupštinski inventar, čupali kablove. I pekli prase pred Skupštinom - istakao je on.

Mi vam na kraju, poručuje, želimo samo jedno, što ja iskreno ono što želim mojoj djeci!

- Da jednom u životu osjetite emociju koju mi osjećamo dok gledamo naše djevojke i momke kako pjevaju crnogorsku himnu, kako se bore za sjajnog krilaša Crnojevića i Petrovića, crvene i zlatne boje Vojislavljevića i Balšića! Za modernu Crnu Goru u kojoj znamo i ko smo i čiji smo i kuda idemo! Za sve ostale – ko god neće, nagona mu nema! Zbog toga stesite prašinu sa tih crvenih zastava, podignite krilaša slobode! Raširite i plave i žute boje naše buduće evropske kuće, ali i bratske Ukrajine koja se danas bori i za svoju i za evropsku slobodu! Nek je vječna Crna Gora – Slava Ukrajini - zaključio je Stanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.