REGION

Završen pretres kuće Todorićevog zeta, niko ne zna gdje je Ivica

Kulmerovi dvori Foto Twitter

Avaz.ba

19.10.2017

Završio je pretres kuće Hrvoja i Ive Balent, zeta Ivice Torodića. Pretresi u Kulmerovim dvorima koji su se sastojali od nekoliko objekata, među kojima je i kuća supružnika Balent, počeli su u ponedjeljak i završili u četvrtak navečer. 

Njihova je kuća tek danas došla na red i to tek u 14 sati.



Prisustvo advokata

Razlog je jednostavan. Balentov advokat Nikola Mandić imao je obaveze, ročište na Županijskom sudu, pa policija nije mogla bez prisustva advokata započeti taj pretres, piše Dnevnik.  

U prethodna tri pretresa kuća u porodici Todorić, ništa nije pronađeno. Za očekivati je da ni ovdje neće biti nikakvih spektakularnih materijalnih dokaza. Hrvoje Balent koji je u srijedu navečer izašao iz Remetinca, nalazio se u svojoj kući tokom pretresa.

Svi se i dalje pitaju što će biti s Ivicom Todorić. Hrvatski mediji su dobili službeno očitovanje u kojem se kaže da sve rade u skladu sa zakonom i u skladu sa zakonskim propisanim vremenskim rokovima i da će pravovremeno obavijestiti javnost o čemu se radi, što se događa.

Ali tu je stvar pravno prilično jednostavna. Naime, sinoć je donesena odluka da se Ivici Todoriću odredi istražni zatvor. Njegovi advokati imaju pravo na žalbu. Rok žalbe je tri dana.

Međunarodna potjernica

Nakon što sud odluči o toj žalbi i odluka postane pravomoćna, ako potvrde ovakvu odluku o istražnom zatvoru, onda se raspisuje potjernica, najprije evropski nalog za hapšenje, a potom i međunarodna potjernica, ovisno o zemlji u kojoj se Ivica Todorić nalazi.

Niko ne spominje njegovog drugog sina. Sad svi govore kad će doći Ante Todorić koji će po dolasku u Zagreb morati dati iskaz istražiteljima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.