HRVATSKA

Splitska policija zaplijenila 5.711 tableta ekstazija i još četiri vrste droga

Potvrđeno da su zaplijenili najveću količinu ekstazija na području te policijske uprave

Zaplijenjene različite vrste droge. Ilustracija

Srna

6.1.2019

Splitska policija zaplijenila je 5.711 tableta ekstazija i još četiri vrste droga, te uhapsila dvojicu dilera od 32 i 28 godina, a u Zagrebu je uhapšen dvadesetjednogodišnjak kod koga je pronađeno 1.694 grama amfetamina.

Iz splitske policije su naveli da su na početku godine zaplijenili najveću količinu ekstazija na području te policijske uprave. 

Osim ekstazija, prilikom pretresa dva stana na kaštelanskom i splitskom području prije dva dana pronađeno je 498 grama heroina, 126 grama MDMA, 699 grama marihuane i osam grama kokaina, prenose hrvatski mediji.

Iz splitske policije su saopštili da je obavljeno kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljanima tridesetdvogodišnjakinjom i dvadesetosmogodišnjakom, koji su predati u pritvor, a protiv njih su podnesene krivične prijave za neovlaštenu proizvodnju i promet drogom. 

Tokom prošle godine splitska policija ukupno je imala 1.975 zapljena različitih vrsta droga, te 188 krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa droga.

Droga je i u petak zaplijenjena i u Novom Zagrebu gdje je prilikom kontrole vozila policija pronašla kod suvozača 1.685 grama amfetamina. 

Amfetamin je bio u ruksaku, zapakovan u dva paketa. Mladić je odmah uhapšen, te je pretražen i njegov stan u kome je pronađeno 275 grama marihuane, 106 grama punila za povećanje mase, te još devet grama amfetamina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.